Η Ξένια βρέθηκε με διαλυμένο το ένα πόδι και ακρωτηριάστηκε- Θέλει ένα σπιτάκι να μη βγει τριποδούλα στο δρόμο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Καθημερινά τα τροχαία με θύματα τα αδεσποτάκια είναι αμέτρητα. Οι εθελοντές τρέχουν και δεν φτάνουν. Ποιο να πρωτοσώσουν. Τα περιστατικά αυτά είναι συνήθως πολύ δύσκολα. Πολλά ζωάκια δεν τα καταφέρνουν, άλλα ακρωτηριάζονται, άλλα μένουν ανάπηρα.
Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και η Ξένια. Η Ξένια βρέθηκε στον Χολαργό πριν από λίγες μέρες με το ένα της πόδι διαλυμένο, χτυπημένη πιθανόν από αμάξι. Οι άνθρωποι που τη βρήκαν την πήγαν σε κτηνίατρο, και, προκειμένου να επιβιώσει, ακολούθησε χειρουργείο όπου αφαιρέθηκε το πίσω δεξιά πόδι.
Η γατούλα αναρρώνει σε προφυλαγμένο μέρος, αλλά δεν γίνεται να επιστρέψει πλέον ως τρίποδη στο δρόμο. Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για αυτή. Σπάνια επιβιώνουν τριποδάκια στο δρόμο.
Οι εθελοντές που τη φρόντισαν κάνουν έκκληση να βρεθεί ένα σπιτάκι για την Ξένια, όπου θα περάσει την υπόλοιπη ζωή της ασφαλής και γεμάτη αγάπη. Είναι 3 χρόνων περίπου, με πολύ καλό χαρακτήρα, πανέμορφη με χαρακτηριστικά ματάκια και ενώ ακόμα πονάει, όταν τη χαϊδεύουμε, πουρπουρίζει.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με προσωπικό μήνυμα εδώ: Mary Tsouloufa. 
Πολλοί δεν γνωρίζουν για τα τριποδάκια ζώα. Είναι ακριβώς σαν τα άλλα. Τρέχουν, πηδούν, παίζουν, κάνουν ακριβώς ό,τι και τα άλλα που έχουν τέσσερα πόδια. Καμία διαφορά.
Ας της δώσουμε μια ευκαιρία να ζήσει μέσα σε σπίτι και όχι έξω στο δρόμο. Κάντε την υπέροχη Ξένια μέλος του σπιτιού σας. Θα σας ευγνωμονεί για πάντα. Και εσείς θα έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο