Η ψυχούλα αυτή αυτή έχει υποπλασία παρεγκεφαλίδας και θα γίνει ευθανασία- Θέλει κάποιος να τη σώσει; (Βριλίσσια)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για ένα γατάκι που έχει μεγάλη ανάγκη να βρει σπίτι μαθαίνουμε από την Elisavet Elsa. Το γατάκι που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες θα οδηγηθεί σε ευθανασία. Φιλοξενείται σε κτηνιατρείο και, σύμφωνα με τον κτηνίατρο, έχει υποπλασία παρεγκεφαλίδας, πιθανόν από κάποια ίωση που κόλλησε από τη μαμά του.

Αυτό του δημιουργεί δυστυχώς νευρολογικά προβλήματα όπως αστάθεια στη βάδιση, τρέμουλο στο κεφαλάκι του και άλλα. Είναι ένα υπέροχο μωράκι, ενός περίπου μήνα, που βρέθηκε από μία κυρία στο δρόμο. Όμως δεν έχει πού να πάει. Δεν υπάρχει κάποιος που να το θέλει. Και φυσικά στο δρόμο δεν μπορεί να ζήσει ούτε μια στιγμή.

Το πολύ λυπητερό στην περίπτωση αυτή είναι ότι το πλάσμα αυτό έχει πολλή όρεξη για ζωή. Τρώει και κάνει την ανάγκη του αλλά πρέπει να το κρατάει κάποιος για να μην πέφτει.

Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, μεγαλώνοντας η κατάστασή του θα βελτιωθεί αρκετά αλλά μέχρι τότε χρειάζεται εντατική φροντίδα.

Κάνουμε μια προσπάθεια να σώσουμε το κουκλάκι αυτό. Αν κάποιος θέλει να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και να ανοίξει το σπίτι του για αυτό να ζήσει ευτυχισμένο και προστατευμένο, ας στείλει μήνυμα στην κ.  👉Elisavet Elsa.

Περιοχή Βριλήσσια.

Η υποπλασία της παρεγκεφαλίδας είναι μια κατάσταση που παρουσιάζεται στα γατάκια κατά τη διάρκεια του τοκετού με αποτέλεσμα της διακοπτόμενης ανάπτυξης του εγκεφάλου, που οδηγεί σε ασυντόνιστη κίνηση ή αταξία.

Η υποπλασία της παρεγκεφαλίδας συνήθως εμφανίζεται σε γατάκια όταν η μητέρα που κυοφορεί μολύνεται με έναν ιό που ονομάζεται ‘’παρβοϊός αιλουροειδών’’. Μπορεί επίσης να συμβεί εάν το γατάκι μολυνθεί τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννησή του. Ο ιός αυτός επηρεάζει την παρεγκεφαλίδα κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του ζώου, με αποτέλεσμα να εμφανίζει διαταραχή  στην κινητικότητα των άκρων, του κεφαλιού και του κορμού.

Η πάθηση είναι ορατή όταν τα γατάκια αρχίζουν να κινούνται σε ηλικία λίγων εβδομάδων και παραμένει για το υπόλοιπο της ζωής τους, χωρίς όμως να επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την παρεγκεφαλιδική υποπλασία, παρ’ όλα αυτά οι γάτες μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν την κατάστασή τους.

Δείτε ΕΔΩ το γατάκι

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο