Ηλιούπολη: Εγκρίθηκε μελέτη ύψους 445.000 ευρώ για νέο υπερσύγχρονο καταφύγιο αδέσποτων

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ένα νέο, σύγχρονο καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα θα έχει σε λίγο καιρό η Ηλιούπολη, με τη δημοτική αρχή να παίρνει «πράσινο φως» για την κατασκευή νέας υποδομής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μελέτη ύψους 445.000 ευρώ που είχε κατατεθεί από τον Δήμο στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2» πήρε έγκριση και έτσι η υλοποίηση του νέου καταφυγίου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Το υπάρχον καταφύγιο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του δημοτικού αμαξοστασίου θα δώσει τη θέση του σε μια σύγχρονη υποδομή, η οποία θα είναι μια από τις καλύτερες στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής μελέτης.

Μαζί με το καταφύγιο, η μελέτη προβλέπει προμήθειες ειδικού εξοπλισμού καθώς και την παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ο Δήμος Ηλιούπολης, διαχρονικά, αποτελεί πρωτοπόρο στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων, ενώ στην συνολική προσπάθεια των διοικήσεων έχει συμβάλει και η φιλοζωική ένωση Ηλιούπολης, η οποία παρουσιάζει πλούσιο και σημαντικό έργο στην προστασία των αδέσποτων.

Η κατασκευή της νέας υποδομής θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, ενώ η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα και την πρόσφατη νομοθεσία.

Όπως δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Αποστόλης Στασινόπουλος, «Με το έργο αυτό κλείνουμε οριστικά μια σελίδα αντιμετώπισης προβλημάτων στο καταφύγιο του Δήμου μας 15 και πλέον χρόνων. Το πολύπαθο καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα αποκτήσει πλέον νέες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία και όλα τα ισχύοντα πρότυπα. Μέσα σε 4 χρόνια διοίκησης καταφέραμε να υλοποιήσουμε το σύνολο του σχεδιασμού μας γύρω από το ζήτημα των αδέσποτων ζώων σε αντίθεση με την αδράνεια των προηγούμενων ετών και να εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές και εργαλεία για να αποτελούμε Δήμο πρότυπο φιλοζωικής κουλτούρας. Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια επιμονή και προγραμματισμό θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια».

Το σημερινό καταφύγιο έχει φιλοξενήσει χιλιάδες αδέσποτα τα τελευταία χρόνια, ενώ πριν δύο χρόνια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις, συγχαίροντας τη ΖΕΗ για το έργο της και υιοθετώντας ένα χαριτωμένο σκυλάκι στο Μέγαρο Μαξίμου, τον γνωστό σε όλους πλέον Πίνατ.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο