Εθελοντές κατάφεραν και διέσωσαν μικρό γατάκι που είχε πέσει σε φρεάτιο στους Αγίους Αναργύρους

από Μυρτώ Τζώρτζου
diasosi

Άλλη μια πετυχημένη διάσωση έκανε η ομάδα Alma Libre – Hellenic Animal Rescue | Athens, οι εθελοντές της οποίας κλήθηκαν να σώσουν ένα γατάκι που βρισκόταν σε κίνδυνο. Το μικρούλι έπεσε από το μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και πάνω στον τρόμο του βρήκε καταφύγιο σε ένα φρεάτιο ομβρίων υδάτων στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, το οποίο ήταν γεμάτο νερά.

Δύο εθελοντές της ομάδας έφτασαν άμεσα στο σημείο για να προσπαθήσουν τη διάσωση του μικρού. Βγάζοντας όμως την επιμαχη σχάρα αντίκρισαν έναν σωλήνα σχεδόν κατακόρυφο, μικρής διατομής, σιδερένιο. Το δε γατάκι να ακούγεται από τα κάτω δωμάτια στους κεντρικούς αγωγούς.

Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα. Όπως η ομάδα αναφέρει έγιναν άπειρες προσπάθειες με πτυσσόμενο κοντάρι και θηλιά μήπως και καταφέρουν να πιάσουν το μωρό αλλά λόγω πεδίου ήταν πολύ δύσκολο. Είχαν μεν οπτική επαφή σε βάθος 4,5 μέτρων και η υψομετρική διαφορά του ενός αγωγού με τον άλλον ήταν ελάχιστη, όμως το μωρό γλιστρούσε στην όποια προσπάθεια έκανε να ανέβει. Επίσης κεντρικά καπάκια στο δρόμο δεν υπήρχαν με αποτέλεσμα η πρόσβαση στους κεντρικούς αγωγούς να μην είναι δυνατή, κάτι που επιβεβαίωσε και η Εϋδάπ που ήρθε αργά τη νύχτα με ένα όχημα.

Οι εθελοντές αποχώρησαν άπραγοι στις 2:30 τη νύχτα αφήνοντας αρκετό φαγητό προκειμένου να κρατήσουν το ζώο κοντά στο σημείο πτώσης. Την επόμενη μέρα πήγαν ξανά.

Αυτή τη φορά τοποθετήθηκε πλαστικό δίχτυ μέσα στη μικρής διατομής σωλήνα έως το σημείο που βρισκόταν παγιδευμένο το ζώο.

Στη συνέχεια δέθηκε παγιδα στο στόμιο του αγωγού που στο πίσω μέρος της ήταν στον αέρα δεμένη πάνω από τη στάθμη του νερού. Οι εθελοντές αποχώρησαν δίνοντας χρόνο στο μικρό να σκαρφαλώσει καθώς έδειχνε δυνατό να το επιχειρήσει από μόνο του.

Και όλα πήγαν καλά.α

Η ομάδα αναφέρει:

«Ανά μια ώρα γινόταν έλεγχος από δυο κοπέλες της γειτονιάς προκειμένου να επιστρέψουμε και πάλι στο σημείο όταν θα είχαμε νεότερα.Τα νεότερα δεν άργησαν να έρθουν. Το μωρό μπήκε από τη μία στην παγιδα και βρισκόταν ήδη στο κατώφλι της οικίας που αρχικά βρισκόταν μαζί με την αδέσποτη μάνα του αλλά ενημερώθηκαμε από την άλλη ότι όποιος είχε κάνει την επέμβαση είχε ρίξει τη σχάρα μέσα στο φρεάτιο και είχε φύγει.

Ξαναγυρίσαμε να κάνουμε «διασωση» της σχάρας προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε ατύχημα.

Τραγικό απλά …Το ευτύχημα ήταν ότι το μικρο ήταν καλά και ξαναγύρισε σε ασφαλές σημείο.

Ευχαριστούμε τα κορίτσια Σοφία και Γεωργία που βοήθησαν τόσο το προηγούμενο βράδυ όσο και την επόμενη ημέρα

Εθελοντές μας: Βαγγέλης Σ., Αλέκος Κουντουράκης»

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο