Ινδία: Παράτησαν νεογέννητο στην παγωνιά- Έζησε επειδή αδέσποτη σκυλίτσα με τα μωρά της το είχαν αγκαλιά

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα νεογέννητο κοριτσάκι πετάχτηκε στην κυριολεξία από τη μητέρα του γυμνό σε ένα χωράφι, σε περιοχή της Βόρειας Ινδίας. Το κρύο ήταν φοβερό αλλά το μικρούλι στάθηκε ιδιαίτερα τυχερό, χάρη στη ζεστασιά που του παρείχαν μια αδέσποτη σκυλίτσα με τα κουταβάκια της.
Το μωρό βρέθηκε κοντά στο χωριό Σάρισταλ της πολιτείας Τσάτισαργκ, σύμφωνα με την Αστυνομία, αλλά και κατοίκους της περιοχής. Όταν οι αγρότες πήγαν στις δουλειές τους, βρήκαν το κοριτσάκι να κλαίει με τον ομφάλιο λώρο να κρέμεται και να είναι αγκαλιά με τα σκυλιά που το ζέσταιναν με το σώμα τους.
Η θερμοκρασία στην περιοχή αυτόν το μήνα είναι κάτω από τους 10 βαθμούς τις νύχτες. Το ότι το μωρό επιβίωσε είναι λόγω των σκύλων που το ζέσταιναν. Διαφορετικά δεν θα είχε καμιά ελπίδα. “Οι ενήλικες το σκεφτόμαστε δύο φορές να βγούμε το βράδυ ακόμη και με ζεστά ρούχα”, ανέφερε ο Ουμάσανκαρ Κασιάπ, υπεύθυνος φιλανθρωπικού οργανισμού που βοηθάει την πολιτεία στο ζήτημα των υιοθεσιών.
Όπως επισημαίνουν οι Times, το μωρό ζύγιζε μόλις δύο κιλά. Αμέσως το πήγαν στο νοσοκομείο, όπου το εξέτασαν οι γιατροί και βρήκαν ότι η υγεία του είναι σε άριστη κατάσταση. Την ονόμασαν Ακάνξα, που στη γλώσσα Χίντι σημαίνει «επιθυμία» ή «ευχή». Οι γονείς αναζητούνται.
Δυστυχώς εμάς μας σοκάρει ένα τέτοιο συμβάν, όμως στις χώρες αυτές δεν είναι κάτι ασυνήθιστο.
Το γιατί συνέβη αυτό έχει κάποιες εξηγήσεις. Στην Ινδία πολλές οικογένειες και ειδικότερα οι φτωχές, προτιμούν τα αγόρια από τα κορίτσια. Αυτό είναι κάτι γνωστό. Μπορεί το κοριτσάκι να είναι παιδί ανύπαντρης μητέρας, κάτι που εκεί σε στιγματίζει σε όλη σου τη ζωή.
Πολλές επίσης οικογένειες στην Ινδία στη δεύτερη εγκυμοσύνη (αν η πρώτη ήταν κορίτσι) κάνουν τεστ για το φύλο του εμβρύου. Αν είναι κι αυτό κορίτσι, επιλέγουν δυστυχώς την άμβλωση. Στην επαρχία, ωστόσο, το τεστ είναι πανάκριβο για τους φτωχούς, οπότε τα ανεπιθύμητα μετά τη γέννα κορίτσια εγκαταλείπονται σε ορφανοτροφεία, ναούς, ακόμη και κυβερνητικά κτίρια.
Το κοριτσάκι βρίσκεται στα χέρια του Κράτους και θα πάει για υιοθεσία.

Picture: Tahir Ibn Manzoor/ SWNS/Mega

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο