Διασώθηκε, έζησε πολλά χρόνια σε καταφύγιο στις Σέρρες, αρρώστησε- Αυτά είναι τα πρώτα και ίσως τελευταία της Χριστούγεννα σε σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια πολύ συγκινητική, πραγματικά χριστουγεννιάτικη, ιστορία μαθαίνουμε από το Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ.
Έχει να κάνει με μια σκυλίτσα που την εγκατέλειψαν κάποτε, έζησε πάνω από 10 χρόνια σε καταφύγιο στις Σέρρες, αρρώστησε πριν δύο χρόνια σοβαρά και δεν έχει μάλλον πολλή ζωή. Και όμως, έστω και τώρα, βρέθηκε ένα σπίτι για αυτή να κάνει τα πρώτα και ίσως τελευταία της, Χριστούγεννα σε σπίτι. Οι εθελοντές αναφέρουν:
«Τα φετινά Χριστούγεννα της γιαγιάς Ρίτας! Αυτή είναι η Άλμα ή η Ρίτα ή όποιο άλλο όνομα της έδινε ο κάθε εθελοντής που ερχόταν και τη φρόντιζε στο καταφύγιό μας όλα αυτά τα χρόνια της ζωής της μαζί μας, και ήταν πολλά τα χρόνια αυτά, πάνω από δέκα σίγουρα!! »

Η ιστορία της Ρίτας, μέσα από τα λόγια της ομάδας εθελοντών του ΦΟΣ, που την είχε αναλάβει και τη φρόντιζε στο καταφύγιο. 
«Παρατημένο κυνηγόσκυλο, βλέπετε, μανούλα με κουτάβια όταν τη διασώσαμε και η ηλικία της ακαθόριστη, σίγουρα όμως έφτασε γιαγιούλα πια κοντά μας, αφού γέμισε άσπρες ανταύγειες όλο της το άλλοτε κατάμαυρο γυαλιστερό τρίχωμα!
Η Άλμα, όπως όλα τα αθώα πλάσματα του είδους της, μας έκλεβε πάντα την καρδιά με την καλοσύνη της, πάντα χαρούμενη, πάντα τρεχάτη και αεικίνητη, να αρπάξει πρώτη τις λιχουδιές χωρίς όμως ποτέ της να μαλώσει με κανένα από τα άλλα πλάσματα στην αγέλη της!
Όλα τα δεχόταν η γενναιόδωρη καρδιά της…. έφτασε όμως πια να έχει νεφρική ανεπάρκεια εδώ και 3 χρόνια, να μην μπορεί να τρέξει πια, και να κρυώνει απίστευτα….. Έτσι αποφασίσαμε αυτές τις γιορτινές μέρες, που ίσως να είναι και οι τελευταίες της μαζί μας, να τις ζήσει η Άλμα μας σε ένα ζεστό σπίτι. Να αισθανθεί έστω και έτσι, αφού ποτέ της δεν τα κατάφερε να υιοθετηθεί, την αγάπη τη θαλπωρή της οικογένειας!
Είναι ήσυχη όπως όλα τα ηλικιωμένα ζώα και αν και ποτέ της δεν έζησε σε σπίτι πριν, είναι σαν να ζούσε εδώ από πάντα, ακολουθεί στη βόλτα με το λουρί και κάθεται ήσυχη σχεδόν όλη την υπόλοιπη μέρα κουλουριασμένη στο κρεβατάκι της …..το μόνο που ζητάει είναι χάδια και αγκαλιές, μία ήρεμη, θετική ενέργεια μέσα στο χώρο δηλαδή, αυτό είναι η Άλμα μας!!
Και αυτή τη θετική ενέργεια καλοσύνης της Άλμας θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας σήμερα, ανήμερα των Χριστουγέννων και της αγάπης μιας μεγάλης και σπουδαίας γιορτής, και να κάνουμε έκκληση να ανοίξουμε όλοι τα σπίτια μας για μία τέτοια αγάπη, μια αγάπη μεγάλη, ηλικιωμένη που ήταν χρόνια στα αζήτητα και που το μόνο που θέλει είναι να νιώσει για λίγο μαζί μας τη ζεστασιά και τη θαλπωρή της οικογένειας!!
Κάντε το λοιπόν έτσι αυθόρμητα και απλά χωρίς δεύτερες σκέψεις, ίσως και γιατί να είστε σίγουροι πως και για σας, όπως και για αυτά τα πλάσματα, θα είναι οι καλύτερες γιορτές ever!!🥳🐕💝❤️
Από όλους εμάς τους εθελοντές πολλές πολλές ευχές για όμορφα Χριστούγεννα σε όλα τα πλάσματα της γης, ανθρώπινα και μη ανθρώπινα!!»
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι η γλυκιά σκυλίτσα να ζήσει και άλλα χρόνια, να ζήσει και άλλα Χριστούγεννα. Να είναι ευτυχισμένη και χαρούμενη.
Η σκυλίτσα πριν και τώρα στο χριστουγεννιάτικο σπίτι της.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο