Ιωάννινα: Στα χέρια εθελοντών η σκυλίτσα που αργοπέθαινε σε σπίτι κοκαλιασμένη- Έκκληση για βοήθεια

από Μυρτώ Τζώρτζου

Στο γιατρό μεταφέρθηκε και από εκεί σε σπίτι φιλοξενίας το σκυλάκι, το οποίο περιφερόταν κοκαλιασμένο και σε άθλια κατάσταση στο κάστρο της πόλης των Ιωαννίνων. Το ζώο στην κυριολεξία αργοπέθαινε και κανένας δεν έδινε σημασία.

Εθελοντές είχαν κάνει έκκληση για βοήθεια στο πιάσιμο του σκύλου καθώς είναι ελάχιστοι και τα περιστατικά αμέτρητα.

Το ζώο τελικά πιάστηκε και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του, που όμως δεν είναι καλή. Πρόκειται για σκυλίτσα, μεγάλη σε ηλικία, πιθανόν πάνω από 14, η οποία έχει στην κοιλιά της έναν καρκινικό όγκο. Οι εξετάσεις της είναι γενικά χάλια και ο αιματοκρίτης της πολύ χαμηλός.

Δυστυχώς σε αυτή την κατάσταση είναι δύσκολο και επικίνδυνο για τη ζωή της ένα χειρουργείο. Αυτό θα μπορέσει να γίνει αν και όταν η σκυλίτσα δυναμώσει λίγο. Τώρα είναι ένα μάτσο κόκαλα και πολύ εξαντλημένη.

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει στα έξοδά της μπορεί να μιλήσει με την εθελόντρια που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα της, Ευαγγελια Κρυσταλλη.

Για την ιστορία το ζώο δεν είναι αδέσποτο αλλά δεσποζόμενο. Η εθελόντρια το είδε σε αυτήν την κατάσταση μέσα σε μια αυλή. Οι κηδεμόνες της είναι ηλικιωμένοι.

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο