Ηράκλειο Κρήτης: Τουρίστες έσωσαν τα 2 κουταβάκια που βρέθηκαν μόνα τους σε ερημικό φράγμα λίμνης

από Μυρτώ Τζώρτζου

Όταν κάποιος θέλει πολύ να βοηθήσει ένα ζώο σε ανάγκη, υπάρχουν τρόποι να το κάνει. Όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Όταν δε είναι τουρίστας και το κάνει, όσα μπράβο και να του πεις θα είναι λίγα.

Ο λόγος για τα δύο μικρά κουταβάκια, περίπου 3 μηνών, που βρήκαν μόνα τους, χωρίς τη μαμά τους, τουρίστες σε ερημική τοποθεσία στην Κρήτη. Το ζευγάρι των τουριστών περνούσε από τη λίμνη και το φράγμα Αποσελέμη στις Ποταμιές Ηρακλείου. Η απόστασή του από το Ηράκλειο είναι 30 χιλιόμετρα.

Οι άνθρωποι σταμάτησαν να δουν τη θέα στη λίμνη και να βγάλουν φωτογραφίες. Εκεί είδαν τα κουταβάκια, μόνα τους, χωρίς φαγητό ή νερό. Εκεί γύρω δεν υπήρχε τίποτα απολύτως. Πώς βρέθηκαν τα ζώα εκεί; Πιθανόν κάποιος να τα πέταξε.

Οι δύο τουρίστες ξεκίνησαν εκκλήσεις για τη διάσωσή τους. Τους πήγαν φαγητό και τα φωτογράφησαν. Και εκείνα αλλά και το σημείο που είναι. Η επικοινωνία με το κυνοκομείο δεν έβγαλε αποτέλεσμα καθώς τους είπαν ότι δεν υπήρχε χώρος.

Η κοπέλα όμως από το ζευγάρι δεν άντεξε να τα αφήσει περισσότερο εκεί. Και κανόνισε να τα πάρει στο ξενοδοχείο που διέμενε και να τα πάει σε κτηνίατρο.

Η τελευταία ενημέρωση είναι απίστευτα ευχάριστη. Τα μικρούλια σώθηκαν. Το ένα, το κοριτσάκι, βρήκε ήδη σπίτι στην Κρήτη ενώ το αδερφάκι του, το αγοράκι, θα ταξιδέψει για Γερμανία όπου και υιοθετήθηκε, μόλις κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια.

Τέλος καλό όλα καλά για τα σκυλάκια γιατί κάποιοι θέλησαν να κάνουν την υπέρβαση και να τρέξουν στις διακοπές τους, και σε ξένο τόπο μάλιστα, να τα σώσουν.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο