Ηράκλειο Κρήτης: Βρέθηκε άλογο δεμένο, με κομμένη την οπλή και να αιμορραγεί- Συνελήφθη αυτός που το είχε

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης ιπποειδούς μας γίνεται γνωστό, αυτή τη φορά από το σωματείο «Ζωφόρος».

Πρόκειται για ένα άλογο, το οποίο βρήκαν οι εθελοντές, σε χωριό του Ηρακλείου, μετά από κλήση, υποσιτισμένο, δεμένο σε δέντρο. Δυστυχώς από το ζώο έλειπε ολόκληρη η οπλή του από το πίσω πόδι με αποτέλεσμα να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με νεκρό ιστό που κρεμόταν από το σημείο. Όλο αυτό προήλθε από δέσιμο από το πόδι του χαμηλά -κοντά στην οπλή- με σχοινί (!) το λεγόμενο “παστούρωμα”. Το οποίο φυσικά είναι παράνομο.

Ο 32χρονος, ο οποίος φέρεται να κατείχε το άλογο, συνελήφθη ενώ σύμφωνα με την αστυνομία του επιβλήθηκε και πρόστιμο 33.000 ευρώ.

Με ειδικό τρέιλερ το ζώο μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο ώστε να λάβει την κατάλληλη φροντίδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Ζωφόρος» για το περιστατικό:

Σήμερα αναλάβαμε ένα δύσκολο περιστατικό. Ένα περιστατικό που πραγματικά μας συγκλόνισε. Μας κάλεσαν για ένα άλογο σε άθλιες συνθήκες άλλα άλλο η περιγραφή και άλλο αυτό που αντικρίσαμε από κοντά.

Συνοδεία της αστυνομίας πήγαμε και είδαμε ένα άλογο που τελικά ο κτηνίατρος κ Στέλιος Πηρουνάκης, ο οποίος με διάθεση ήλθε αμέσως για βοήθεια. Επιβεβαίωσε πως είναι 10 με 11 χρόνων. Το ζώο ήταν δεμένο σε ένα δέντρο αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Θα χρειαστούμε τη δική σας βοήθεια για να μπορέσουμε να το στηρίξουμε με τροφές, βιταμίνες, αντιβιώσεις, γιατρό, γάζες κλπ. Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και μόνοι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε χωρίς τη δική σας ΣΤΗΡΙΞΗ.

Ας του δώσουμε μια ελπίδα να γιατρευτεί εξωτερικά κι εσωτερικά. Ας του δείξουμε την άλλη πλευρά αυτή που δεν γνώρισε, την πλευρά της φροντίδας και της αγάπης.

Αυτό που μας συγκλόνισε όμως είναι ότι όταν μπήκε στο τρέιλερ μας κοίταζε και έβγαζε ήχους σαν να κατάλαβε ότι τώρα όλα θα πάνε καλά.. Με αγάπη. Αυτή την αγάπη που κάνει θαύματα.!. Τα ζώα είναι πλήρως συναισθανόμενα όντα”.

Για στήριξη εδώ: https://www.zophoros.gr/donate/

Ευχαριστούμε

ΖΩΦΟΡΟΣ & Εθελοντές

Μέλος της ΠΦΠΟ www.pfpo.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο