Καλαμάτα: Μια κυρία βρήκε στα σκουπίδια κουταβάκι, το έσωσε, το φρόντισε και τελικά το υιοθέτησε

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ένα ευχάριστο νέο μαθαίνουμε από τους εθελοντές του Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας και πρόκειται για ένα κουταβάκι που υιοθετήθηκε. Ένα κουταβάκι που βρέθηκε στα σκουπίδια.
Το λέμε πολλές φορές για τα αδέσποτα. Το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου. Είναι πέρα για πέρα αλήθεια και οι εθελοντές το βλέπουν συνέχεια. Κάποιος απάνθρωπος πετάει στα σκουπίδια ένα ζωάκι. Και όταν μιλάμε για σκουπίδια, εννοούμε κυριολεκτικά στα σκουπίδια. Συχνά, πολύ συχνά, μέσα σε κάδους σκουπιδιών. Για να τα ξεφορτωθούν. Τώρα τι άνθρωπος είναι αυτός που πετάει ένα ζωντανό πλάσμα στα σκουπίδια ξέρουμε πολύ καλά. Η αναισθησία, η έλλειψη ανθρωπιάς και πολιτισμού, η έλλειψη ενσυναίσθησης και η καφρίλα των ανθρώπων δεν λέγεται.
Αλλά ας έρθουμε στα ευχάριστα. Γιατί ναι. Υπάρχουν και ευχάριστες ειδήσεις που αφορούν τα ζώα. Είναι αυτές που μας δίνουν ελπίδα να συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά τους. Μας δίνουν κουράγιο. Γιατί ο αγώνας είναι δύσκολος και άνισος.
Το κουταβάκι λοιπόν αυτό βρέθηκε στα σκουπίδια, πριν το ελαιοτριβείο του Καρβέλη στην Καλαμάτα. Μια ψυχούλα στα σκουπίδια.
Μια κυρία, η Μαρία, το είδε και δεν το προσπέρασε, όπως πιθανόν να έκαναν κάποιοι. Το πήρε σπίτι της και το φρόντισε.
Ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας έκανε έκκληση μήπως το αναζητάει κανείς. Δεν βρέθηκε κάποιος. Και ξεκίνησαν τις προσπάθειες για να βρει μόνιμο σπίτι.
Η κυρία Μαρία το είχε όμως αγαπήσει. Και δεν θέλησε να το αποχωριστεί. Έτσι αποφάσισε να το κρατήσει και να του προσφέρει μια ζωή γεμάτη αγάπη, αγκαλιές και παιχνίδια. Έγινε ο θησαυρός της.
Μπράβο στην κυρία. Καλή ζωή να έχει το μικρούλι. Την αξίζει άλλωστε. Όλα τα ζώα την αξίζουν.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο