Καλλιθέα: Εθελοντές κατάφεραν και έπιασαν αποστεωμένο γατάκι με σπασμένο σαγόνι- Έκκληση για οικονομική βοήθεια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Άλλη μια δύσκολη διάσωση κατάφεραν τα μέλη της εθελοντικής ομάδας Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, οι οποίοι πλέον δεν προλαβαίνουν να σώζουν ζώα που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση κλήθηκαν κατεπειγόντως σε μια γειτονιά της Καλλιθέας για άμεση παγίδευση γάτου αποστεωμένου, με μέρος από το σαγόνι του να λείπει από τη θέση του. Το γατάκι εντοπίστηκε από εθελόντρια.
Το ζώο ήταν εξαιρετικά φοβισμένο και δεν πλησίαζε, ενώ ούτε να τραφεί μπορούσε, γεγονός που δυσκόλευε περαιτέρω την παγίδευσή του, Ήταν μάλιστα φανερό ότι έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα σε κτηνίατρο για να σωθεί η ζωή του.
Η ομάδα αναφέρει: “Άμεσα και παρά την έλλειψη μεταφορικού μέσου, έφτασε στο σημείο εθελοντής μας με κατάλληλο εξοπλισμό παγίδευσης. Αφού το γατάκι εντοπίστηκε να έχει καταφύγει εντός του διαμερίσματος κινητήρα παρακείμενου αυτοκινήτου, κατέστη εφικτό να απεγκλωβιστεί από αυτό και να παγιδευτεί άμεσα διευκολύνοντας τη διακομιδή του σε κτηνιατρείο”.
Η κατάστασή του ήταν πολύ σοβαρή. Μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του κ. Lazaros Karanasios. Έχει ήδη μπει σε ορό για την τάχιστη δυνατή ενυδάτωσή του καθώς είχε μείνει μισό από την ασιτία τόσες μέρες στον δρόμο.
Όπως καταλαβαίνουμε θα χρειαστεί εξετάσεις, επέμβαση, νοσηλεία και θεραπευτική αγωγή και δυστυχώς όλο αυτό θα πέσει στις πλάτες των δυο εθελοντριών που μας κάλεσαν. Θα θέλατε να βοηθήσετε οικονομικά έστω και με κάποιο μικρό ποσό; Αν ναι, τότε καθώς το περιστατικό το έχει αναλάβει η εθελόντρια Dimitra Papalexiou, επικοινωνήστε απευθείας μαζί της για να σας δώσει πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού:
Εθελοντής που συμμετείχε: Alexis Mantzoros
Η ομάδα ευχαριστεί τις Dimitra Papalexiou και Doriana Blanka
Βίντεο πριν την παγίδευση: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=125359363237160&id=100072892903964
Σχετικές αναρτήσεις:
https://www.facebook.com/Dimitra.Papalexiou/posts/4403159576445884
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1037179120183517&id=100016743158425
Η ομάδα έχει κάνει πολύ δύσκολες διασώσεις:
Περιστέρι: Διέσωσαν χτυπημένο από αυτοκίνητο γάτο που έπεσε σε σωλήνα ρείθρου- Το ζώο έχει συντριπτικό σπάσιμο σπονδυλικής στήλης και κομμένο νωτιαίο μυελό – Petpet.news
Χαλάνδρι: Οι εθελοντές της Alma Libre κατάφεραν και έπιασαν φοβικό γατάκι που ήταν γεμάτο πληγές – Petpet.news
Γλυφάδα: Δύσκολη διάσωση από εθελοντές της Alma Libre μαμάς γάτας και μωρού από υπόνομο (ΕΙΚΟΝΕΣ) 
Εθελοντές της Alma Libre έπιασαν γατάκι που περιφερόταν στη Νίκαια, άρρωστο και με φριχτούς πόνους (εικόνες) – Petpet.news
Οι εθελοντές της Alma Libre έπιασαν τη γατούλα που περιφερόταν στη Νίκαια με σπασμένο ποδαράκι σε σήψη – Petpet.news
Εθελοντές διέσωσαν φοβικό γατούλη που βρισκόταν στο δρόμο, με το ματάκι του να τρέχει αίμα – Petpet.news

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο