Καρδίτσα: Διασώθηκε από εθελοντές ο σκυλάκος Ρήγας που ήταν εγκλωβισμένος στα νερά 10 μέρες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

από Μυρτώ Τζώρτζου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του σκυλάκου Ρήγα, ο οποίος βρισκόταν στο σπίτι του στην Καρδίτσα εγκλωβισμένος στα νερά πάνω από 10 μέρες. Όπως αναφέρει η εθελόντρια Evi Thanou, η οποία μαζί με άλλους έχει σώσει πολλά ζώα που κινδύνευαν να πνιγούν αυτόν τον καιρό μετά τη καταστροφή, ο Ρήγας αρχικά είχε εγκλωβιστεί πάνω σε έναν παλιό φούρνο και στη συνέχεια που τα νερά είχαν αρχίσει να υποχωρούν σε μια βεράντα.

Το ζώο βρισκόταν σε πανικό και δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμο όταν το εντόπισαν για πρώτη φορά οι εθελοντές διασώστες. Προσπάθησαν μάλιστα αρχικά να το βγάλουν έξω με τη βάρκα αλλά αυτό στάθηκε αδύνατο. Έτσι του έβαζαν φαγητό και νερό ώστε να καταφέρει να επιβιώσει.

Τελικά, υποχωρώντας το νερό, οι εθελοντές πήγαν στο σημείο που ήταν το ζώο με τα πόδια και με λίγη προσπάθεια, όπως χαρακτηριστικά λέει η εθελόντρια, κατάφεραν και…πάτησε στεριά. Καθαρά ταλαιπωρημένος, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, και λίγο στα χαμένα παραδόθηκε στην οικογένειά του. Ένα ακόμα happy end που έφερε πολλή χαρά σε όλους.

Τα νερά στην περιοχή έχουν υποχωρήσει αρκετά, πολλά ζωάκια που είχαν επιβιώσει από όλη αυτή την καταστροφή κατάφεραν και πήγαν στις οικογένειές τους. Τα υπόλοιπα που δεν είχαν κάποια οικογένεια έχουν πάει σε δομές φιλοξενίας.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο