Λαγονήσι: Εθελοντές διέσωσαν γατούλη που βρέθηκε χτυπημένος από αυτοκίνητο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Δεν έχουν τέλος τα ζώα που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και διασώζουν οι εθελοντές, οι οποίοι στην κυριολεξία είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας. Οι άνθρωποι αυτοί τρέχουν σε κάθε περιστατικό. Τα ζώα αυτά τα μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους και τα πηγαίνουν σε κτηνίατρο, τον οποίο και πληρώνουν. Όχι δεν είναι πλούσιοι. Από το υστέρημά τους είναι πάντα. Στη συνέχεια τα φιλοξενούν ώστε να τους βρουν σπίτι για να αποφύγουν την επανένταξη. Δύσκολο έργο. Η αγάπη και η ενσυναίσθηση σε ωθούν συχνά να ξεπεράσεις τον εαυτό σου και να κάνεις τα αδύνατα δυνατά.

Φυσικά για τα αδέσποτα, το λέμε και το ξαναλέμε, υπεύθυνοι, σύμφωνα με το νόμο, είναι οι δήμοι. Αλλά πού βρίσκονται οι δήμοι σε όλα αυτά τα περιστατικά; Την απάντηση τη γνωρίζουμε.

Ένα τέτοιο επείγον περιστατικό ενός γατούλη που βρισκόταν σε μεγάλη ανάγκη συνέβη στο Λαγονήσι, όπως μαθαίνουμε από την εθελόντρια Marianna Rizou, γνωστή για τη φιλοζωική της δράση εδώ και πολλά χρόνια. Ο γατούλης, ο οποίος φορούσε ένα κόκκινο λουράκι, βρισκόταν στην οδό Τενέδου και Αναβύσσου, χτυπημένος από αυτοκίνητο. Το ζώο σύρθηκε στα καμένα και κρύφτηκε μέσα σε ένα βράχο.

Για δύο ώρες οι εθελοντές προσπαθούσαν να το απεγκλωβίσουν. Όπως αναφέρει η κ. Ρίζου, μαζί με τη βοήθεια της κ. Ελένης, της Δήμητρας και του Γιάννη κατάφεραν και το απεγκλώβισαν. Στη συνέχεια το έβαλαν σε κλουβάκι μεταφοράς και το πήραν για τον κτηνίατρο.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο