Κατασχέθηκε το σκυλάκι που είχε γυναίκα επαίτης έξω από τον Ευαγγελισμό- Δυστυχώς πέθανε από τύφο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Πριν από κάποιους μήνες ανέβηκε μια φωτογραφία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που είχε τραβηχτεί έξω από το Μετρό στον Ευαγγελισμό. Στη φωτογραφία ήταν μια γυναίκα Ρομά που ζητιάνευε. Δίπλα της είχε ένα σκυλάκι. Όπως παρατήρησε μια κυρία, το σκυλάκι δεν κουνιόταν καθόλου. Ήταν σαν να είχε πάρει ηρεμιστικό.
Εδώ θα κάνουμε μια παρένθεση να πούμε κάτι. Δυστυχώς πολλοί από τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια στους δρόμους έχουν μαζί τους σκυλάκι. Αυτό είναι κάτι σαν “μόδα” εδώ και χρόνια στο εξωτερικό. Και ήρθε και σε εμάς. Δεν αναφερόμαστε στους άστεγους που μπορεί να ζουν με το ζώο τους. Αλλά σε πολλού επαίτες.
Το ζώο ή το παιδί δυστυχώς χρησιμοποιούνται συχνά ώστε να διεγείρουν το συναίσθημα, να λυπηθεί ο κόσμος και να τους δώσει χρήματα. Αμέτρητα τα περιστατικά καθημερινά. Όλοι έχουμε δει.
Όπως επίσης έχουν όμως γίνει καταγγελίες για διάφορες ουσίες που δίνονται στα παιδιά και στα ζώα ώστε να κάτσουν ήσυχα. Γιατί ούτε ένα παιδάκι αλλά ούτε και ένα ζωάκι μπορούν να κάτσουν έξω στο κρύο ή τη ζέστη αμέτρητες ώρες και στο ίδιο σημείο. Πολλά δε από αυτά ζώα έχει αποδειχτεί ότι είναι κλεμμένα.
Και ερχόμαστε στο συγκεκριμένο συμβάν. Η γυναίκα που ζητιάνευε στον Ευαγγελισμό, καταλαβαίνοντας ότι θα κληθεί η αστυνομία, έσπευσε να φύγει. Λίγες μέρες μετά την είδαν στην Λ. Αλεξάνδρας αλλά και σε άλλα σημεία στο κέντρο της Αθήνας. Με το σκυλάκι μαζί, στην ίδια κατάσταση.
Πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι που, αυτές τις μέρες, ξανά μια φωτογραφία της ανέβηκε στα social media. Μια άλλη κυρία, η Ε. Μ. την είδε ξανά έξω από το Μετρό στον Ευαγγελισμό, με σκυλάκι σε περίεργη κατάσταση. Και ανέβασε τη φωτογραφία για βοήθεια. Η επαίτης, μόλις την κατάλαβε, της επιτέθηκε.
Στο σημείο βρέθηκε, βλέποντας την έκκληση για βοήθεια, μια άλλη κυρία, η Α. Χ. Δεν θέλουμε να γράψουμε τα ονόματα των ανθρώπων για ευνόητους λόγους. Κάλεσε τη αστυνομία και περίμενε εκεί μέχρι να έρθει. Να ελεγχθεί το ζώο, αν ήταν στην κατοχή της νόμιμα, και να δουν αν ήταν καλά στην υγεία του. Η αστυνομία ήρθε και διαπιστώθηκε ενεργητική και παθητική κακοποίηση. Η επαίτης πήγε αυτόφωρο και διώκεται αυταπάγγελτα για ενεργητική και παθητική κακοποίηση. Ενημερώθηκε και ο δήμος Αθηναίων.
Το σκυλάκι κατασχέθηκε. Όμως τα νέα δεν είναι καλά καθώς ήταν άρρωστο και πέθανε από τύφο.
Όσο και αν φαίνεται σκληρό, δεν μπορούμε να μην πούμε τα πράγματα όπως είναι. Τις περισσότερες φορές, σε τέτοιες περιπτώσεις, τα ζώα είναι κλεμμένα, άρρωστα, εξαθλιωμένα. Εργαλεία στα χέρια ανθρώπων που θέλουν οι άλλοι να τους λυπηθούν χωρίς αυτοί να λυπούνται είτε τα ζώα είτε παιδάκια που έχουν συχνά μαζί τους.
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ένα μπράβο σε αυτές τις κυρίες που προσπάθησαν να σώσουν ένα αθώο πλάσμα. Ίσως αν το ίδιο είχαν κάνει και οι άλλοι που το είχαν δει, το ζώο τώρα μπορεί να ζούσε. Τα αδύναμα πλάσματα πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύονται.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο