Ο Δήμος Αχαρνών έπιασε για περίθαλψη το πίτμπουλ που γυρνούσε κοκαλιασμένο και αιμορραγούσε

από Μυρτώ Τζώρτζου
Πριν από λίγες μέρες στο Δήμο Αχαρνών, στις Δεκελείας, Καραμανλή και τριγύρω, εντοπίστηκε από μια κυρία, την Nikoletta Archavli  ένα σκυλί, ράτσας πίτμπουλ, να περιφέρεται σε άθλια κατάσταση. Το ζώο, όπως μαθαίνουμε από αναρτήσεις φιλόζωων πολιτών, δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο και αιμορραγούσε από τη μύτη. Ήταν πετσί και κόκαλο.
Έπρεπε άμεσα να πιαστεί για να μεταφερθεί σε κτηνιατρείο. Το πιθανότερο ήταν εγκατάλειψη λόγω της αρρώστιας του. Μια γυναίκα η Nikoletta Archavli προσπάθησε να του δώσει τροφή. Εκείνο απλά τη μύρισε και έφυγε. Ήπιε μόνο λίγο νερό.
Ένα ζευγάρι περνώντας με τη μηχανή του από το σημείο, σταμάτησε γιατί το είδε ανήμπορο και πεσμένο κάτω.
Ειδοποιήθηκε ο δήμος Αχαρνών. Ο υπεύθυνος Arampantzis Aggelos ανταποκρίθηκε θετικά και ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια το ζώο να περισυλλεχθεί. Και έγινε.
Παρόλο που ήταν μέρα αργίας οι άνθρωποι του δήμου βγήκαν να ψάξουν το σκυλί. Και το βρήκαν. Το έπιασαν και το μετέφεραν στο ΔΙΚΕΠΑΖ για τα περαιτέρω.
Το ζώο ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση αλλά τα νέα είναι αρκετά ευχάριστα. Η Eleni Nika μας ενημερώνει ότι ο σκύλος ζει και ξεκίνησε εξετάσεις. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να βρει ένα σπίτι. Να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Φωτογραφία: Christina Papacharalampous

Φωτογραφία: Christina Papacharalampous

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο