Άνδρος: Υπέροχα σπιτάκια για τα αδέσποτα, που τα ζωγράφισαν μαθητές Δημοτικού, βάζει ο Φιλοπρόοδος Όμιλος το Γαύριο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Σε μια πραγματικά υπέροχη κίνηση προέβη ο Φιλοπρόοδος Όμιλος το Γαύριο Φιλοπρόοδος Όμιλος το Γαύριο της Άνδρου, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία να κατασκευάσει σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα της περιοχής.
Όπως αναφέρουν οι άνθρωποί του ήδη ετοιμάστηκαν τα δύο πρώτα, από τα πέντε συνολικά, και τοποθετήθηκαν από το Τοπικό Συμβούλιο Γαυρίου, το ένα έξω από τον περιστεριώνα και το άλλο πίσω από την κρεαταγορά των αδελφών Τριδήμα.
Τα σπιτάκια φιλοτεχνήθηκαν από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας εικαστικών, κυρία Σαμοΐλη.
Η πρωτοβουλία αυτή υλοποιήθηκε από επαγγελματίες της περιοχής, για τους οποίους ο σύλλογος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες.
Πιο συγκεκριμένα, τον Θοδωρή Κατεβάτη για την κατασκευή, τον Γιώργο Βλάμη για τα χρώματα, από επιχειρηματία της περιοχής Γαυρίου, και τη Μαργαρίτα Ζουμή για την ξυλεία. Και τέλος τον Δ/ντή του Δημοτικού Σχολείου Κώστα Καστραντά, ο οποίος με ιδιαίτερη θέρμη ενέπνευσε τους μικρούς μαθητές να φιλοτεχνήσουν, με ενθουσιασμό, την εξωτερική επιφάνεια των σπιτιών.
Μπράβο σε όλους. Τα σπιτάκια είναι υπέροχα. Ελπίζουμε να μη βρεθούν οι κλασικοί που δεν θέλουν τα ζώα και να τα καταστρέψουν, κάτι που δυστυχώς γίνεται πολύ συχνά σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο