Κατερίνη: Πυροσβέστες έσωσαν γατούλα που της σφηνώθηκε κονσέρβα στο κεφάλι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πολλές φορές έχουμε αναφέρει περιστατικά ζώων που στην προσπάθειά τους να φάνε από κονσέρβα εγκλωβίστηκε μέσα σε αυτή το κεφάλι τους. Πολλά δεν κατάφεραν να ζήσουν καθώς πέθαναν από ασφυξία, έναν πραγματικά μαρτυρικό τρόπο. Άλλα είχαν την τύχη να απελευθερωθούν μόνα τους και άλλα βοηθήθηκαν από ανθρώπους, οι οποίοι τα εντόπισαν έγκαιρα σε αυτή την κατάσταση και τα βοήθησαν. Όμως τα περιστατικά είναι καθημερινά και δεν έχουν όλα αίσιο τέλος.

Για αυτό πάντα η συμβουλή μας είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και μόλις τελειώσουμε το τάισμα των αδέσποτων ζώων να πατήσουμε καλά με τα πόδια μας την κονσέρβα ώστε να μην μπορεί να σφηνώσει το κεφάλι κάποιου ζώου εκεί. Δεν αφήνουμε ποτέ την κονσέρβα ανοιχτή γιατί είναι μεγάλος κίνδυνος για τα αδεσποτάκια.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη αυτές τις μέρες και στην Κατερίνη, όπως μαθαίνουμε από τον πυροσβέστη Giannis Ioannidis, ο οποίος αναφέρει την απεγκλώβιση από μέρους της Πυροσβεστικής μιας γάτας που είχε σφηνωθεί στο κεφάλι της μεταλλικό δοχείο κονσέρβας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί. Η διάσωση ήταν επιτυχής και η γατούλα καλά.

Ο κ. Ιωαννίδης αναφέρει:

👉 Η ανάρτηση γίνεται για να μάθουμε όλοι ότι τα απορρίμματά μας, πολλές φορές, γίνονται θανάσιμες παγίδες για πεινασμένα ζωάκια
❌ Οπότε, καλό είναι να συμπιέζουμε & να λυγίζουμε όλες τις κονσέρβες, πριν τις πετάξουμε στα σκουπίδια.

☝️Είναι τόσο εύκολο!!!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο