Χωματερή Ξάνθης: Σκυλάκος που ζούσε στα σκουπίδια είναι πλέον σε σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η φριχτή χωματερή της Ξάνθης όπου ζουν σε άθλιες συνθήκες πάνω από 500 σκυλιά είναι μια πραγματικότητα για την οποία κανείς από τους φορείς δεν βλέπουμε να κάνει κάτι. Παρά την επιστολή στον Πρωθυπουργό που έχουν στείλει οι ελάχιστοι εθελοντές της φιλοζωικής Αδεσποτούλια Ξάνθης adespotouliaxanthis τα πράγματα παραμένουν ίδια. Και ο χειμώνας είναι πολύ δύσκολος για τα ζώα εκεί.

Τα ζώα ζουν στις ίδιες συνθήκες και η φιλοζωική αδυνατεί να τα διαχειριστεί καθώς έχει ήδη τη φροντίδα των 100 ζώων που διαβιούν στο καταφύγιο της πόλης. Η κατάσταση είναι τραγική. Τα ζώα στην κυριολεξία υποφέρουν.

Δυστυχώς, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εθελοντές, καθημερινά μαζεύουν νεκρά ζώα, μάνες και κουτάβια. Τα ζώα σιτίζονται με τροφές από χορηγίες και απλούς πολίτες. Καμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν υπάρχει από την πλευρά του δήμου. Και καμία μέριμνα επίσης δεν υπάρχει από τη δημοτική αρχή, η οποία σφυρίζει αδιάφορα. Οι μόνοι άνθρωποι που νοιάζονται τα ζώα αυτά και έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους με το να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τα συντηρήσουν είναι οι εθελοντές, οι οποίοι, όπως έχουμε ξαναπεί, κάνουν τη δουλιεά του Κράτους.

Και μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα, υπάρχει και η καλή πλευρά. Υπάρχουν η ελπίδα και η αισιοδοξία καθώς, χάρη στις προσπάθειες κάποιων ανθρώπων, η ζωή μερικών ζώων εκεί μέσα αλλάζει.  Αλλάζει εντελώς. Όπως του σκυλάκου που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Ο σκύλος ζούσε στη χωματερή σε άσχημη κατάσταση προσπαθώντας να επιβιώσει. Και μην ξεχνάμε τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τους χειμώνες στην περιοχή. Μέσα όμως στην ατυχία του το ζωάκι στάθηκε τυχερό καθώς βρέθηκε ένα σπίτι για αυτό. Ένα σπίτι που άνοιξε τις πόρτες του και του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία. Να ζήσει σε ένα περιβάλλον ασφαλές και χωρίς να κινδυνεύει.

Ευχόμαστε να συμβεί το ίδιο και για όλα τα ζώα της χωματερής, κάτι δυστυχώς που είναι αδύνατον. Τα ζώα είναι πολλά και συνέχεια γεννιούνται και άλλα.

Ζητούμε και εμείς από τους υπεύθυνους να βοηθήσουν τους εθελοντές και να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την άθλια κατάσταση της χωματερής της Ξάνθης. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν υπάρχει πολιτική βούληση.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο