Περιστέρι: Ψάχνει σπίτι η Ασπρούλα που δεν την ήθελαν οι υπάλληλοι του Σκλαβενίτη και την εγκατέλειψαν σε άλλο μέρος

από Μυρτώ Τζώρτζου

Η γατούλα που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η γατούλα Ασπρούλα που μας συγκίνησε όταν μάθαμε την άδικη περιπέτειά της.

Το υπέροχο αυτό και άκακο πλάσμα ζούσε έξω από το κατάστημα του Σκλαβενίτη στην Τζον Κένεντι στο Λόφο Αξιωματικών, στο Περιστέρι. 

Σύμφωνα με τους εθελοντές της περιοχής που τη φρόντιζαν και την αγαπούσαν πολύ η γατούλα ήταν ανεπιθύμητη από τους υπαλλήλους του καταστήματος Σκλαβενίτη που βρίσκεται εκεί, με αποτέλεσμα να την πιάσουν και να την πάνε σε άλλο μέρος εκεί κοντά για να μην τους… ενοχλεί. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η πράξη αυτή απαγορεύεται σύμφωνα με το νόμο καθώς κανένας δεν μπορεί να πιάσει ένα αδέσποτο ζώο και να το αφήσει σε άλλη περιοχή.

Οι εθελοντές, όταν κατάλαβαν ότι κάτι είχε συμβεί, άρχισαν να ψάχνουν τη γατούλα για να τη φέρουν πίσω στο μέρος που τη φρόντιζαν. Σε συνομιλία που είχαν με τους ανθρώπους του Σκλαβενίτη δεν μπορούσαν να μάθουν τι ακριβώς της είχε συμβεί καθώς κανείς δεν έλεγε τα γεγονότα όπως συνέβησαν.  Οι απαντήσεις τους ήταν διάφορες, ότι δεν έχουν δει ποτέ αυτή τη γάτα, ότι είναι ζήτημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ότι δεν ξέρουν τίποτα και άλλα παρόμοια. Κάποια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τους εθελοντές, αποκάλυψαν τι είχε συμβεί. Ότι την είχαν δηλαδή μεταφέρει στα πιο κάτω στενά.

Και έτσι ξεκίνησε η αναζήτηση της γατούλας από τους εθελοντές. Ένα ζώο που ζει σε κάποιν συγκεκριμένο χώρο και φροντίζεται είναι δύσκολο να επιβιώσει αν μεταφερθεί αλλού. Το σοκ του θα είναι μεγάλο, κάτι που φυσικά δεν ένοιαξε αυτούς που έκαναν αυτή την πράξη.

Μετά από την κινητοποίηση των ανθρώπων που την πρόσεχαν και την έκταση που πήρε το θέμα, η γατούλα ως δια μαγείας βρέθηκε. Οι υπάλληλοι της εταιρείας την είχαν γυρίσει πίσω.

Όμως παρέμενε ανεπιθύμητη καθώς μια πράξη που γίνεται είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί. Έτσι το πανέμορφο αυτό πλασματάκι κινδύνευε στο σημείο που βρισκόταν.

Η όμορφη αυτή ψυχούλα, η Ασπρούλα, βρίσκεται προσωρινά σε φιλοξενία καθώς στο μέρος που είναι δεν μπορεί να μείνει για πολύ. Και είναι κριμα να επανενταχθεί. Πρόκειται για ένα απίστευτα καλόβολο πλάσμα, τρομερά γλυκό και αγαπησιάρικο, ανθρωποκεντρικό που αγαπάει τις αγκαλιές και τα χάδια. Είναι στειρωμένη και αποπαρασιτωμένη.

 Η Ασπρούλα ψάχνει σπίτι ώστε να ζήσει προστατευμένη και μακριά από τους κινδύνους της αδέσποτης ζωής. Το ιδιανικό θα ήταν να υιοθετηθεί εντός Αθήνας. Θα δοθεί όπως προβλέπει ο νόμος και σε άτομο με μπαλκόνι που θα έχει δίχτυ.

Αν κάποιος θέλει να σώσει την Ασπρούλα και να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει όμορφα και να ξεχάσει την περιπέτειά της, ας στείλει μήνυμα στη Giwta Theodotou

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο