Κερατσίνι: Έκκληση για οικονομική βοήθεια για το γατούλη που πυροβολήθηκε και έτρωγε λάσπες να επιβιώσει

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έκκληση για οικονομική βοήθεια γίνεται για το γατούλη που βρέθηκε σε άθλια κατάσταση πυροβολημένος στην περιοχή του Κερατσινίου. Το ζώο διέσωσε από ρείθρο ομβρίων υδάτων που είχε πέσει μέσα η ομάδα διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue.

Στο σημείο, όπως αναφέρει η ομάδα, έσπευσαν οι εθελοντές Elen Konte και Κυριακος Καρλαφτοπουλος. Με τη χρήση ενδοσκοπικής κάμερας εντοπίστηκε σε απόσταση ο γάτος να κρύβεται στο χείλος του σωλήνα που οδηγούσε στα κεντρικά. Φυσικά τα πράγματα ήταν δύσκολα. Στο άκουσμα του παραμικρού θορύβου υπήρχε ο κίνδυνος να διαφύγει και να πέσει στον κεντρικό αγωγό. Επιπλέον, στην κατάστασή του η χρήση παγίδας θα ήταν μάταιη.
Οι εθελοντές εντόπισαν καπάκι στα είκοσι μέτρα πιο κάτω από το ρείθρο. Το άνοιξαν με προσοχή και πραγματοποίησαν κατάβαση στα κεντρικά προκειμένου να γίνει μπλοκ στο γάτο από κάτω και να παγιδευτεί με απόλυτη ασφάλεια.
Διασχίζοντας το στενό αγωγό, ο οποίος ήταν γεμάτος νερά, η εθελόντρια που είχε αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο έφτασε στο σημείο όπου ξεκινούσε η μικρής διαμέτρου σωλήνα του επίμαχου ρείθρου και αντίκρισε στην άλλη άκρη το γάτο που αντέδρασε από το φόβο και τον πανικό του επιθετικά.
Έρποντας μέσα στη στενό σωλήνα, κατάφερε να τον πλησιάσει και να τον ασφαλίσει στην απόχη, πραγματοποιώντας με προσοχή κατόπιν έξοδο από τα κεντρικά.
Ο γάτος μεταφέρθηκε άμεσα για πρώτες βοήθειες. Δυστυχώς στο κτηνιατρείο διαπιστώθηκε ότι ήταν πυροβολημένος πολλές φορές με αεροβόλο. Μετά τη λήψη ακτινογραφιών εντοπίστηκαν τρεις σφαίρες στο σώμα του, μια εκ των οποίων στη σπονδυλική στήλη.
Το ζώο νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση λαμβάνοντας απαραίτητη φροντίδα και ορό στο κτηνιατρείο της κυρίας Λαγάνη. Είναι πλήρως αφυδατωμένος και με πολύ χαμηλό αιματοκρίτη.
Γίνεται προσπάθεια, όπως αναφέρει η Alma Libre, συνεννοήσεων και επαφών με ορθοπεδικούς και νευροχειρουργούς προκειμένου να πραγματοποιηθεί σχετικό χειρουργείο, το οποίο θέλει εξειδικευμένο χειρισμό.
Το κόστος ενός τέτοιου χειρουργείου ενδέχεται να είναι πολύ μεγάλο και υπάρχει τεράστια ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης. Διαπιστώθηκαν επιπλέον εγκαύματα στα πόδια του από τριβή, έκανε εμετούς λάσπες και χώματα και εκτιμάται ότι βρισκόταν μέρες στην τραγική αυτή κατάσταση κρυμμένος κάπου τρώγοντας χώματα και ό,τι μπορούσε να βρει για να επιβιώσει, προτού εντοπιστεί τυχαία στο δρόμο και βρεθεί κατόπιν πεσμένος μέσα στο ρείθρο.
Το γατούλη φροντίζει και είναι δίπλα του η κυρία Aphrodite Lakiotou, εθελόντρια του συλλόγου Ζω.Συ.Πε.
Γίνεται επείγουσα έκκληση για οικονομική βοήθεια προκειμένου ο άτυχος γατούλης να ζήσει. Έχει τεράστιο γολγοθά μπροστά του. Και καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο θα είναι το ποσό όλης της περίθαλψης. 
Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει ας στείλει μήνυμα στο προφίλ της κυρίας Αφροδίτης ή στην
Alma Libre – Hellenic Animal Rescue.
Και κάτι άλλο επίσης πολύ σημαντικό:
Αν κάποιος γνωρίζει αυτόν που πυροβόλησε το γατούλη, ας μας στείλει, έστω ανώνυμα, μήνυμα.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο