Κερατσίνι: Μαθητές δημοτικού γνώρισαν τον τυφλό αδέσποτο γατούλη που φροντίζει η ομάδα SCARS

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έχουμε πει ότι τη μεγάλη αλλαγή που αφορά τη φύση και τα ζώα την περιμένουμε από τις νέες γενιές που έχουν μέσα τους περισσότερη αγάπη και περισσότερη ενσυναίσθηση. Οι παλιότερες γενιές δυστυχώς απέτυχαν γιατί δεν είδαν τη φύση και τα ζώα απαραίτητα κομμάτια της ζωής μας.

Οι δράσεις που κάνουν πολλές φιλοζωικές ώστε να ενημερώνουν τα παιδιά στα σχολεία για αυτά τα σημαντικά ζητήματα μόνο καρπούς θα αποδώσουν. Τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα, γνωρίζουν τις ανάγκες τους, το χαρακτήρα τους και έρχονται πιο κοντά τους. Δεν είναι μάλιστα και εκείνα που η επαφή αυτή τους κάνει τόσο καλό που θα ήθελαν να έχουν και εκείνα έναν τετράποδο φίλο για να αγαπούν και να φροντίζουν.

Μια τέτοια υπέροχη δράση διοργάνωσε και η ομάδα SCARS, οι εθελοντές της οποίας δέχτηκαν την πρόσκληση του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου και του εκπαιδευτικού κύριου Μηλιούλη για την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τον υπέροχο τυφλό γατούλη Cotton που φροντίζει η οργάνωση, ένα υπέροχο πλάσμα που βλέπει με τα μάτια της ψυχής του και να συζητήσουν για την υπεύθυνη υιοθεσία και για τα δικαιώματα των ζώων. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με όλο αυτά και άκουγαν προσεκτικά αυτά που τους έλεγαν οι εθελοντές. Σίγουρα από αυτή τη δράση θα έφυγαν καλύτεροι άνθρωποι.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο