Κέρκυρα: Άφησαν άλογο να πεθάνει δεμένο, χωρίς νερό στον ήλιο

από Μυρτώ Τζώρτζου

Καταγγελίες που συνοδεύονται από βίντεο και φωτογραφίες απεικονίζουν ένα άλογο που αποστεωμένο και σε κακή κατάσταση είχε αφεθεί δεμένο κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς νερό… Το άλογο τελικά πέθανε, παρά την κλήση και την προσπάθεια κτηνιάτρου.

Οι εικόνες που συνοδεύουν την καταγγελία είναι πραγματικά σκληρές… Ένα άλογο αφημένο στην τύχη του, σκελετωμένο, δεμένο στον ήλιο να αργοπεθαίνει… Η καταγγελία που ανήρτησε η Patrycja Podhorodecka στην αγγλόφωνη ομάδα του Facebook «The Corfu Grapevine» σοκάρει και εξοργίζει.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε πριν από μερικές ημέρες στο Σιδάρι.  Σύμφωνα με μαρτυρίες, το ζώο μετά από λίγες ώρες πέθανε, παρά τις προσπάθειες πολλών να του δώσουν νερό και να το τοποθετήσουν κάτω από σκιά με τη βοήθεια ομπρέλας.

Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι κλήθηκε κτηνίατρος, ο οποίος ανέφερε ότι είχε έρθει και τις προηγούμενες ημέρες επειδή το ζώο ήταν άρρωστο, ενώ καταγγέλλεται ότι παρουσία του ο ιδιοκτήτης παραδέχθηκε ότι το άλογο ήταν δικό του, αν και προηγουμένως υποστήριζε στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν ότι δεν ήταν.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το άλογο ήταν δεμένο στο χώρο που δείχνουν οι φωτογραφίες σε κακή κατάσταση, χωρίς νερό και χωρίς σκιά ενώ δεν είναι γνωστό αν προϋπήρχε κάποια ασθένεια ή αν κατέληξε λόγω των συνθηκών. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν το ζώο ήταν ετοιμοθάνατο για οποιοδήποτε αιτία, αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να μην είχε αφεθεί στην τύχη του υποφέροντας από τη δίψα και την αφόρητη ζέστη και ήλιο…

“Το άλογο πέθανε υποφέροντας. Ποιος είναι υπεύθυνος;”

Η ανάρτηση της Patrycja Podhorodecka τα λέει όλα: «Πότε και ποιος θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη για τα ζώα σε αυτό το νησί; Στο Σιδάρι πολλοί άνθρωποι από το παρακείμενο ξενοδοχείο προσπάθησαν να βοηθήσουν το άλογο που πεθαίνει από τη ζέστη. Προσπάθησαν να του παράσχουν σκιά και νερό. Δεν υπήρχε σκιά γι’ αυτό. Κανένα καταφύγιο, καμία στέγη για να μπορέσει να ξεφύγει από τον ήλιο. Ποιος ιδιοκτήτης θα μπορούσε να αφήσει ένα ζώο εκεί; Κλήθηκε η αστυνομία – ήρθαν και είπαν δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Το άλογο πέθανε υποφέροντας. Ποιος είναι τελικά υπεύθυνος για αυτό; Τα ζώα πρέπει να πεθαίνουν τελικά χωρίς κανένας να νοιάζεται; Ακόμα και η αστυνομία; Για τον ιδιοκτήτη πρέπει να επιβληθεί ποινή και να μην του επιτρέπεται να διατηρεί ζώα μέχρι το τέλος της ζωής του! Παρακαλώ κοινοποιήστε το παντού και ελπίζω κάποιος να κάνει κάτι σε αυτό το Νησί!»

ΒΙΝΤΕΟ: Το αλογάκι πέθανε βασανιστικά

CorfuPress.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο