Κόκκινο Λιθάρι, Κορινθία: Εθελοντές πήγαν και διέσωσαν το άρρωστο σκυλάκι που ήταν στην ερημιά

από Μυρτώ Τζώρτζου
άρρωστο σκυλί

Σε καλά χέρια βρίσκεται πλέον το σκυλάκι στο Κόκκινο Λιθάρι στην Κορινθία, για το οποίο είχαν γίνει εκκλήσεις να σωθεί καθώς ήταν σε άσχημη κατάσταση.

Το ζώο βρισκόταν κουλουριασμένο και άρρωστο στο δρόμο, σε ερημική περιοχή, ανήμπορο να κάνει το οτιδήποτε, στην είσοδο του οικισμού Κόκκινο Λιθάρι. Η γυναίκα που το εντόπισε, το φωτογράφησε και έκανε την έκκληση, ενημέρωσε την αρμόδια.  Το τάισε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι άλλο. Όμως το ζώο παρέμενε εκεί έξω, εκτεθειμένο στην παγωνιά αλλά και στα άλλα ζώα.

Οι εκκλήσεις και οι κοινοποιήσεις στα social media πολλές αλλά δεν βρισκόταν κάποιος να πάει. Το σκοτάδι και το κρύο, όσο περνούσαν οι ώρες, έκαναν δύσκολα τα πράγματα.

Τα νέα όμως είναι ευχάριστα καθώς η εθελόντρια Μαρία Αρκομάνη Maria Arkomani με τα άλλα παιδιά του Αδέσποτου Παλμού Eleni Manoli, η Maria Chatzistergiou και Μάριο Μωραΐτη έγιναν μια αλυσίδα σωτηρίας.

Αποφάσισαν να πάνε να το βρουν χωρίς να ξέρουν ακριβώς πού βρίσκεται. Στο σημείο πήγαν η Μαρία Αρκομάνη με τη Μαρία Χατζηστεργίου και με τη βοήθεια της Έλενας Μανώλη άρχισαν να το ψάχνουν. Ήταν νύχτα και δεν έβλεπαν. Όμως δεν ήθελαν να το αφήσουν μόνο του. Και τελικά το βρήκαν. Το μικρό, ούτε 3 κιλά, είναι πλέον ασφαλές. Θέλει όμως περίθαλψη καθώς έχει πυρετό, ψώρα και σπασμένο το πίσω αριστερό πόδι του. Είναι θηλυκό και μικρό στην ηλικία.

ΒΙΝΤΕΟ 👀Δείτε τη στιγμή που οι εθελοντές εντοπίζουν το σκυλάκι

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο