Εικόνες φρίκης: Πρόεδρος χωριού στο Δήμο Δελφών διατηρούσε κολαστήριο ζώων- Τον συνέλαβαν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι εθελοντές έρχονται καθημερινά με αμέτρητα άσχημα περιστατικά. Κακοποιήσεις ζώων, πυροβολισμούς, φόλες και άλλα δηλητήρια, τροχαία και χτυπημένα ζώα, εγκαταλείψεις. Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των άσχημων περιστατικών.
Και όταν λέμε για εθελοντές, όπως ξέρουμε, μιλάμε για μια χούφτα ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν όσα περισσότερα πλάσματα μπορούν. Τρέχουν και δεν φτάνουν. Έχουν κάνει τα σπίτια τους νοσοκομεία και ξενοδοχεία και τα αυτοκίνητά τους ασθενοφόρα.
Κάποιες όμως φορές έχουν να διαχειριστούν πιο δύσκολες καταστάσεις. Κάτι τέτοιο συμβαίνει αυτές τις μέρες και με τους εθελοντές της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας, Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με μία στην κυριολεξία φρίκη.
Η ομάδα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα και φωτογραφίες από κάποιους ανθρώπους που έκαναν ορειβασία σε ένα χωριό του Δήμου Δελφών. Εκεί εντόπισαν ένα κολαστήριο ζώων. Έναν άθλιο χώρο. Οι εικόνες ήταν θλιβερές. Ζώα δεμένα με αλυσίδες, άρρωστα, υποσιτισμένα, σε άθλια κατάσταση.
Ποιος είχε αυτό το χώρο; Ο Πρόεδρος του χωριού. Ο άνθρωπος, που, σύμφωνα με το νόμο, είναι υπεύθυνος για να ενημερώνει και να φροντίζει τα αδέσποτα ζώα. Ο άνθρωπος που πρέπει να φροντίζει να τηρείται ο νόμος. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους.
Ο κύριος αυτός συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Άμφισσας. Τα ζωάκια, σε συνεργασία της φιλοζωικής με το Δήμο Δελφών, θα μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος. Το μαρτύριό τους θα λάβει τέλος.
Οι εθελοντές ευχαριστούν το Α.Τ. Γραβιάς, την εισαγγελία Άμφισσας και την Αστυνομική Διεύθυνση Άμφισσας.
Εμείς αυτό που θα θέλαμε να πούμε είναι ότι αυτό το συμβάν έγινε γνωστό γιατί κάποιοι τυχαία το είδαν. Όμως αυτό προϋπήρχε. Πόσο χρονικό διάστημα, δεν γνωρίζουμε. Μπορεί μήνες, μπορεί χρόνια. Και θέτουμε το ερώτημα. Οι κάτοικοι του χωριού τι έκαναν; Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι το γνώριζαν. Γνώριζαν και παραγνώριζαν. Θα σας πούμε εμείς τι έκαναν. Σιωπή. Τσιμουδιά. Και ας βασανίζονταν αθώες ψυχές. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία δικαιολογία. Είναι απλά συνένοχοι.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο