Κόμμα για τα Ζώα: “Δώστε τώρα στη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς”

από Μυρτώ Τζώρτζου

Πριν από έναν και πλέον μήνα, διέρρευσαν προς τα ΜΜΕ οι βασικές πρόνοιες του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς.

Από όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, φάνηκε πως το νομοσχέδιο αυτό χαρακτηρίζεται από τεχνοκρατική γνώση και πολιτική τόλμη υπέρ των ζώων συντροφιάς. Πολλές φιλοζωικές οργανώσεις και ομοσπονδίες, αλλά και το Κόμμα για τα Ζώα το χαιρετίσαμε, εκτιμώντας πως πρόκειται για μια σημαντική τομή, που ανοίγει το δρόμο για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων και για την ευημερία των ζώων συντροφιάς.  Από την άλλη, στο σχέδιο νόμου εναντιώθηκαν αμέσως οι κυνηγοί και οι κτηνοτρόφοι, διάφορα υπαλληλικά και «επιστημονικά» συμφέροντα γύρω από το ΥΠΑΑΤ και ορισμένες δημοτικές αρχές που έχουν συνηθίσει να λυμαίνονται ανεξέλεγκτα τους κρατικούς πόρους για τη διαχείριση των αδέσποτων.

Δυστυχώς, από τα τέλη Φεβρουαρίου η κυβέρνηση κωλυσιεργεί και δεν παραδίδει τις προτάσεις της για Δημόσια Διαβούλευση! Το κενό αξιοποιείται από τις δυνάμεις που μας οδήγησαν έως εδώ και που έχουν ως σκοπό να ακυρώσουν τις θετικές πρόνοιες του νόμου και να διαιωνίσουν την απαράδεκτη κατάσταση με τα εκατομμύρια αδέσποτα και τα κέρδη που αυτή τους αποφέρει. Κάθε ημέρα που περνάει με το σχέδιο νόμου στα συρτάρια δυναμώνει τα κατεστημένα εχθροζωικά συμφέροντα και απομακρύνει την ανακούφιση των ζώων και της κοινωνίας από το άγος των αδέσποτων. Η κυβέρνηση αφήνεται να ρυμουλκείται από τις δυνάμεις της αδράνειας και της οπισθοδρόμησης. Ο νόμος κινδυνεύει να ξηλωθεί στο ημίφως των διαδρόμων της εξουσίας. Αναρωτιέται κανείς εάν έχουμε να κάνουμε με κυβερνητική ολιγωρία ή με μια ενδοκυβερνητική «εκκαθάριση» των υποστηρικτών του νόμου από τους αντιπάλους τους.

Το Κόμμα για τα Ζώα ζητάει να δοθεί αμέσως στη διαβούλευση του σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς. Εκεί είναι ο χώρος να καταθέσουν όλες και όλοι τις προτάσεις τους, στο φως της δημοσιότητας. Eφόσον η κυβέρνηση πράγματι εννοεί τις πολιτικές κατευθύνσεις που διέρρευσε, οφείλει να ξηλώσει τώρα τα παραμάγαζα και να αγνοήσει τα λόμπι, που προσπαθούν να τις ακυρώσουν, πίσω από τις πλάτες της κοινωνίας!

Πηγή:AnimalPolitics.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο