Κοζάνη, Μεγάλη Ανάγκη: Πετάνε 19 σκυλάκια από χωράφι που ζουν- Ψάχνουμε χώρο ή υιοθεσίες

από Μυρτώ Τζώρτζου
Έκκληση για άμεση βοήθεια ώστε να σωθούν 19 σκυλάκια που θα πεταχτούν στο δρόμο κάνει η 41χρονη Έλενα Κ. από ένα χωριό της Κοζάνης. Η Έλενα ζει πάνω από 20 χρόνια έναν εφιάλτη καθώς είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Ο άνθρωπος που την κακοποιεί (ξυλοδαρμοί, επιθέσεις, απόπειρες εμπρησμού, απειλές και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς) είναι ο κατά δύο χρόνια μικρότερος αδερφός της.
Τα αδέρφια μάζεψαν 26 σκυλάκια σε ένα οικόπεδο στο Καπνοχώρι, τα οποία φρόντιζε και συνεχίζει να φροντίζει καθημερινά η Έλενα. Όμως εκείνος πλέον απειλεί να βγάλει εκτός οικοπέδου τα δικά της που είναι 19. Δεκαεννέα αθώες ψυχές στο δρόμο, σε μια έρημη περιοχή. Τα ζώα είναι καταδικασμένα σε θάνατο. Και εκτός από αυτά υπάρχουν και 14 που ζουν εκτός του κτήματος αυτού. Όλα εξαρτώνται από την Έλενα, η οποία μπορεί πλέον να έφυγε από το σπίτι της για να σώσει τη ζωή της, όμως συνεχίζει να κινδυνεύει, τόσο η ίδια όσο και τα ζωάκια αυτά. Αν μείνουν εκτός κτήματος, κινδυνεύουν από τσοπανόσκυλα και λύκους που υπάρχουν στην περιοχή.
Το φοβερό σε όλη την κατάσταση είναι ότι η Έλενα δεν έχει χρήματα για να φροντίσει τόσα ζώα ούτε αυτοκίνητο για να πηγαίνει να τα φροντίζει. Και έτσι παίρνει λεωφορείο κουβαλώντας τα φαγητά τους, φτάνει μέχρι ένα σημείο, μετά κατεβαίνει και περπατάει πόσα χιλιόμετρα για να φτάσει στο χωράφι. Και έτσι κάνει συνέχεια εκκλήσεις ώστε να βοηθήσει ο κόσμος. Λίγοι έχουν ανταποκριθεί. Η ίδια έχει απευθυνθεί παντού για να σώσει τα ζώα, ακόμα και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Αλλά τίποτα. Πρέπει να πάνε κάπου προσωρινά ώστε να υπάρξει χρόνος για να μπορέσουν να υιοθετηθούν.
Ας τη βοηθήσουμε όπως μπορούμε-Υπάρχουν τρόποι αν θελήσουμε.
👉Αυτό που επείγει είναι να βρεθεί ένας χώρος να πάνε τα ζώα αυτά μιας και πετάγονται έξω. Να μην μείνουν έξω. Ένας χώρος που θα είναι προστατευμένα.
👉Καλό είναι να βρεθούν υιοθεσίες ή φιλοξενίες. Πάρτε ένα ζωάκι και σώστε του τη ζωή. Μιλάμε για υπέροχα πλάσματα που θα σας ευγνωμονούν.
👉Οι ψυχούλες αυτές όμως θέλουν φυσικά και τροφή, θέλουν και φάρμακα, όπως bravecto. Η Έλενα έχει και η ίδια τεράστιο οικονομικό πρόβλημα. Προτιμάει όμως να φάνε τα σκυλάκια και μετά εκείνη.
👉Τέλος χρειάζονται χρήματα για δικηγόρο ώστε να μπορέσει να προστατέψει τόσο τον εαυτό της όσο και τα ζωάκια που έχει δώσει την ψυχή της για αυτά.
❌Επισημαίνουμε πως ο δήμος Κοζάνης είναι εντελώς απών στη διαχείριση των αδέσποτων. Επίσης πρόνοια τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο