Κρήτη: Έκκληση να βρεθεί κάποιος να αναλάβει τον ανάπηρο τράγο για να μη γίνει ευθανασία

από Μυρτώ Τζώρτζου

Έκκληση κάνει μια φιλόζωη κυρία από την Κρήτη, η Μαρία Δασκαλάκη, να βρεθεί κάποιος που να θελήσει να αναλάβει έναν χτυπημένο τράγο του οποίου η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Το ζώο το βρήκε γυρνώντας από τη δουλειά, στα μέσα Ιουλίου, χτυπημένο να βρίσκεται στη μέση ενός δρόμου. Είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο και έσερνε τα δύο πίσω ποδαράκια του.

Δεν μπορούσε να το προσπεράσει. Έτσι το έβαλε στο αυτοκίνητό της και το μετέφερε σε κτηνιατρείο στα Χανιά. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι καλά για το άτυχο ζώο. Οι ακτινογραφίες έδειξαν σπασμένη σπονδυλική στήλη, μια κατάσταση μη αναστρέψιμη. Η ίδια προσπαθεί να του κάνει πιο εύκολη τη ζωή βάζοντάς του επιγονατίδες που έφτιαξε από γάζα ώστε να μην κάνει πληγές.

Το ζώο θέλει κάποιον που να το αναλάβει. Διαφορετικά θα οδηγηθεί σε ευθανασία. Γίνεται έκκληση από κάποιον που θα ήθελε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να επικοινωνήσει με την κυρία που το περιθάλπει Μαρία Δασκαλάκη.

Η ίδια γράφει σε ανάρτησή της:

«Γυρίσαμε απ’ τα Χανιά και το κτηνιατρείο της κ. Σαριδάκη, η οποία τον δέχτηκε. Αυτή είναι η ακτινογραφία του τραγούλη… Είναι μη αναστρέψιμη η κατάστασή του και μόνο σε χέρια έμπειρα και δυνατά θα μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς χωρίς να κάνει αλλά προβλήματα λόγω της ξαπλωτής στάσης στην οποία βρίσκεται… Στα γόνατα του έχουμε φτιάξει επιγονατίδες απο γάζα για να μην κάνει πληγές μια και στηρίζεται σ’ αυτά και τον βάλαμε πάνω σε μαξιλάρα αφράτη για να είναι πιο μαλακά ακόμα… Έχει και κάποιες κατακλύσεις αλλά ακόμα δεν είναι σοβαρές…

Όποιος έχει κάποια ιδέα για κάποια φάρμα ή ομάδα ανθρώπων που έχουν την ικανότητα, τη δυνατότητα και το χώρο ώστε να ζήσει όσο καλύτερα γίνεται αυτό το δύσμοιρο ζωντανό ας γράψει στα σχόλια… Η άλλη λύση είναι η ευθανασία…… Τρώει ο καημένος όμως με όρεξη και προσπαθεί όσο μπορεί και αυτός…… Κρίμα είναι να μη βρεθεί κάποιος και να υποφέρει….»

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο