Υιοθετήθηκε στη Γερμανία ο σκυλάκος που τον εγκατέλειψαν στο κυνοκομείο Ρόδου επειδή ήταν τυφλός και κουφός

από Μυρτώ Τζώρτζου

Μπορεί οι δυσάρεστες ιστορίες που αφορούν τα ζώα να είναι, ειδικά στη χώρα μας, δυστυχώς περισσότερες από τις ευχάριστες, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αυτές που σε κάνουν να χαμογελάς και να ελπίζεις. Οι ιστορίες που θες να τις μοιραστείς με τους άλλους για να δείξεις ότι υπάρχει και αυτή η πλευρά. Η όμορφη πλευρά, η ευχάριστη, η αισιόδοξη.

Μια τέτοια είναι και η ιστορία του σκυλάκου Charly, την οποία δημοσιοποίησαν οι άνθρωποι του Κυνοκομείου Ρόδου- Σύλλογος Φιλοζωικής kynokomeiorodou. Μια ιστορία που θα της βάζαμε σαν τίτλο τη φράση «το σκουπίδι του ενός, ο θησαυρός του άλλου».

Ο Charly, 8 ετών, τυφλός και κουφός, ήταν το σκουπίδι για αυτούς που τον είχαν καθώς πριν από έναν περίπου μήνα αποφάσισαν να τον εγκαταλείψουν στο κυνοκομείο της Ρόδου γιατί δεν μπορούσαν, όπως είπαν, να τον φροντίσουν. Ένα ζωάκι τυφλό και κουφό σε ένα κλουβί. Πώς θα μπορούσε να ζήσει εκεί; Πώς θα ένιωθε με τέτοια εγκατάλειψη, μόνο του σε ένα κλουβί καταφυγίου;

Οι άνθρωποι του κυνοκομείου τον καλωσόρισαν και φυσικά ξεκίνησαν να τον φροντίζουν. Η νέα ζωή του Charly ξεκινούσε. Και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την απίστευτη εξέλιξή της. Πόσες πιθανότητες υπήρχαν να υιοθετηθεί ξανά ο Charly; Σε αυτή την ηλικία και με αυτά τα προβλήματα υγείας; Ελάχιστες έως μηδαμινές.

Και όμως. Ένα μήνα μετά το θαύμα έγινε καθώς, όπως μαθαίνουμε, ένα ζευγάρι από τη Γερμανία, ο Peter και η Ute εξέφρασαν την επιθυμία να τον κάνουν μέλος του σπιτιού τους και να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία. Και όχι μόνο αυτό αλλά οι άνθρωποι αυτοί ταξίδεψαν μέχρι τη Ρόδο για να γνωριστούν με τους ανθρώπους του κυνοκομείου και μαζί με αυτούς να κάνουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε ο σκυλάκος να μπορέσει να ταξιδέψει για το νέο του σπίτι.

Και έγιναν όλα όπως πρέπει. Ο Charly ταξίδεψε και βρίσκεται πλέον στο σπίτι του, με ανθρώπους που τον αγαπούν και θα του δώσουν την καλύτερη ζωή.

Εμείς του ευχόμαστε να ζήσει πολλά ευτυχισμένα χρόνια. Όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο