Κρήτη: Βρήκαν σκυλί χτυπημένο, να πνίγεται με σπάγκο στο λαιμό και κομμένη ουρά να αιμορραγεί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άλλη μία φριχτή κακοποίηση ήρθε στο φως αυτές τις μέρες. Πρόκειται για ένα σκυλάκι, όπως αναφέρει η εθελόντρια Efoula Efi και η ομάδα ΖΩΦΟΡΟΣ πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία στην Κρήτη, το οποίο βρέθηκε χτυπημένο λίγο πιο έξω από χωριό Αγία Βαρβάρα, κοντά στο χωριό Ζαρός. Το ζώο το είδαν στις 4 το μεσημέρι και οι εθελοντές ενημερώθηκαν και πήγαν στο σημείο στις 11 το βράδυ. Επρόκειτο για σκυλίτσα που περίμενε χτυπημένη στην άκρη του δρόμου. Όταν την πλησίασε η κ. Efoula Efi, το ζώο έβγαλε δόντια. Όπως αναφέρει η εθελόντρια το σκυλάκι δεν ήταν επιθετικό, απλά πονούσε. Πιάστηκε με δυσκολία.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο μοναδικό κτηνίατρο που άνοιξε αμέσως όταν τον ενημέρωσαν για το συμβάν αυτό, τον Στέλιο Πυρουνάκη. Εκεί είδαν ότι είχε ένα σπάγκο στο λαιμό της που στην κυριολεξία την έπνιγε, όπως θα δείτε και στη φωτογραφία που ακολουθεί. Δυστυχώς μετά είδαν ότι η ουρά της ήταν ακρωτηριασμένη από ανθρώπινο χέρι με αποτέλεσμα να αιμορραγεί και να φαίνεται το κόκαλό της. Ο κτηνίατρος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Την επομένη μεταφέρθηκε για στείρωση.

Η μικρή αυτή στην κυριολεξία σώθηκε από θαύμα καθώς και αιμορραγούσε αλλά και πνιγόταν.

Οι άνθρωποι που την έσωσαν κάνουν έκκληση για φιλοξενία μέχρι να δουν τι θα κάνουν. Επίσης ζητούν βοήθεια στα έξοδα των κτηνιάτρων τα οποία είναι 300 ευρώ. Δίνεται αποκλειστικά λογαριασμός κτηνιάτρου για όποιον θέλει να βοηθήσει.

Και κάτι άλλο, εξίσου σοβαρό. Όποιος γνωρίζει κάτι για το περιστατικό ας μιλήσει, έστω και ανώνυμα.

Ας στείλει έστω σε εμάς κάποιο μήνυμα ανώνυμα. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί. Θα κάνει στο μέλλον το ίδιο. Για αυτό μιλήστε και σώστε ένα άλλο ζώο.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hnotmail.com  Myrto Tzortzou

ΒΙΝΤΕΟ 👁‍🗨

Η σκυλίτσα ευτυχώς σώθηκε

Αν γνωρίζει κάποιος το δράστη ας μιλήσει έστω ανώνυμα

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο