Κύπρος: Ζωάκια ευλογήθηκαν στο προαύλιο εκκλησίας από τον Μητροπολίτη Λεμεσού (pics)

από Μυρτώ Τζώρτζου
Εκδηλώσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, διοργάνωσε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου μετά από συνεννόηση με τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο και Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, με σκοπό την ευλόγηση ζώων από την Εκκλησία.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, σκοπός της εκδήλωσης, που ίσως διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, πέραν από το γεγονός ότι αποτελεί μια υπενθύμιση της σημασίας και του σημαντικού ρόλου των ζώων στη ζωή μας, είναι και η ευλογία όλων των ζώων που υποφέρουν στον πλανήτη και αυτών που χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Στη Λεμεσό η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 4 το απόγευμα στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας της Παντανάσσης (ή Καθολικής).
Το κοινό παρευρέθη στην εκδήλωση μαζί με τα κατοικίδιά του.
Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Αθανάσιος, μετά από μία σύντομη αναφορά σε αποσπάσματα από τη Βίβλο που αφορούν τα ζώα και μια σύντομη προσευχή, έδωσε την ευλογία του στα πολυαγαπημένα ζωάκια.
Δηλώσεις του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου:
“Είναι μια ευλογία που δίδει η εκκλησία μας στα ζώα. Κι αυτό είναι πολύ παλαιά παράδοσης διότι η εκκλησία, πάντοτε, στη μνήμη του Αγίου Μοδέστου, 16 Δεκεμβρίου, ευλογεί τα ζώα. Υπάρχουν ειδικές ευχές γραμμένες στο ευχολόγιο, οι οποίες λέγονται ευχές του Αγίου Μοδέστου, που ευλογούνται τα ζώα. Και στο Άγιο Όρος που ήμασταν για χρόνια, εκεί την ημέρα του Αγίου Μοδέστου κάναμε αγιασμό και ευλογούσαμε τα ζώα και όλα τα ζώα που ήταν κοντά μας γιατί τα είχαμε ανάγκη. Αλλά και η εκκλησία ευλογεί τα ζώα γιατί κι αυτά δημιούργημα του Θεού είναι.
Δεν είναι άνθρωποι βέβαια αλλά τα έκανε ο Θεός για τον άνθρωπο, βοηθούν τον άνθρωπο. Λέει η Αγία Γραφή «Δίκαιος ανήρ οικτίρει ψυχάς ζώων». Ο δίκαιος άνθρωπος λυπάται και αγαπά και περιθάλπει τα ζώα του. Είναι η πρώτη φορά και επειδή σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα (των Ζώων), αλλά εγώ θα ήθελα αυτή η μέρα να γίνει τη μέρα του Αγίου Μοδέστου που είναι στην παράδοση μας στην ορθόδοξη εδώ και αιώνες”.
Δηλώσεις του Κυριάκου Κυριάκου, προέδρου Κόμματος για τα Ζώα:
“Είναι προς τιμή των δυο Μητροπόλεων, της Ταμασσού και της Λεμεσού. Δεν είναι κάτι κεραυνός εν αιθρία. Γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου. Τα ζώα είναι μέρος της ζωής μας. Αν εξαφανιστούν οι μέλισσες θα εξαφανιστούμε κι εμείς. Άρα γιατί να μην τα ευλογούμε. Είναι κάτι το φυσιολογικό.”
Ειδήσεις και Νέα από την Κύπρο | Φιλελεύθερος | Philenews

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ευλογεί τα ζώα, σε εκδήλωση που οργάνωσε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο