ΥΓΕΙΑ
Λάδι κάνναβης: Ποια είναι τα οφέλη του για τα ζώα σας

από Μυρτώ Τζώρτζου
Το έλαιο κάνναβης δεν είναι μόνο σούπερ τροφή για τους ανθρώπους, αλλά μπορεί να δράσει ευεργετικά και στην υγεία του κατοικιδίου σας, σκύλου, γάτας αλλά και αλόγου.

Η κάνναβη είναι γεμάτη με σημαντικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των πολυακόρεστων καλών λιπών [με φυσική αναλογία 1: 3 ιδανική αναλογία ωμέγα-3 και ωμέγα-6 απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFAs)], πρωτεΐνες, βιταμίνες (συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β1, Β3, Β6, Β12 , C, D, E), αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρος, ένζυμα και άλλα – καθιστώντας τη μια εξαιρετική προσθήκη στο πρόγραμμα διατροφής του κατοικίδιου ζώου σας.

Τα οφέλη της κάνναβης για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας περιλαμβάνουν:
* την ενίσχυση ολόκληρου το ανοσοποιητικού συστήματος του ζώου
* υποστηρίζει το κατοικίδιο ώστε να έχει ένα υγιές βάρος
* αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας και της όρεξης
* βελτιώνει και ενισχύει την καλή υγεία και κατάσταση του δέρματος και της γούνας

Σε αντίθεση με πολλά άλλα τρόφιμα, η κάνναβη είναι εύπεπτη από τον οργανισμό και αποδεικνύεται ότι βοηθά το σύστημα σε οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης χρειάζεται να κάνει, καθώς βοηθάει και στη διατήρηση της καλής υγείας του ζώου.

Ενώ το κίνημα για την ενσωμάτωση της κάνναβης στη διατροφή ενός ζώου συντροφιάς βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, οι κτηνίατροι αρχίζουν σιγά σιγά να ανακαλύπτουν την αξία αυτού του φυτού θαύματος και το προτείνουν ολοένα και περισσότερο στους ιδιοκτήτες σε διάφορες περιπτώσεις περιστατικών που αντιμετωπίζουν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα σκυλιά και οι γάτες είναι κυρίως σαρκοφάγα και έτσι είναι φτιαγμένα για να τρώνε κρέας. Γι ‘αυτό το προϊόν κάνναβης και τα προϊόντα σε σκόνη πρωτεΐνης κάνναβης πρέπει να προστεθούν ως συμπλήρωμα στη διατροφή και όχι ως υποκατάστατο.

Επίσης το συγκεκριμένο έλαιο ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προλαμβάνει παθήσεις που αφορούν τόσο τα κόκαλα όσο και παθήσεις όπως ο καρκίνος.
Μια σημαντική σκέψη κατά την επιλογή ενός προϊόντος κάνναβης είναι, πριν αγοράσετε οποιοδήποτε προϊόν κάνναβης για το αγαπημένο κατοικίδιο, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει εάν έχει υποστεί επεξεργασία εν ψυχρώ.  Επίσης, φροντίστε να επιλέξετε μια εταιρεία γνωστή για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της καθώς και για τα συστατικά τα οποία εμπεριέχονται στο προϊόν και αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

Πηγή: https://www.xanthinea.gr/

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο