Λαγκαδάς, Θεσσαλονίκη: Είναι καλά το σκυλάκι που η ηλικιωμένη χτύπησε πετώντας του το τρίποδο μπαστούνι της

από Μυρτώ Τζώρτζου

Καλά στην υγεία του είναι το αδεσποτάκι, στο οποίο πέταξε η 75χρονη το τρίποδο μπαστούνι της και το κοπάνησε την ώρα που κοιμόταν. Η γυναίκα, που δημοσιοποίησε το ανάλογο βίντεο και κινήθηκε νομικά εναντίον της ηλικιωμένης, ανέβασε μια φωτογραφία του ζώου μετά την περιπέτειά του. Έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων. 

Το βίντεο είχε τραβηχτεί στη Χρυσαυγή του Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, και έδειχνε την ηλικιωμένη κυρία να χτυπάει με ένα αλουμινένιο τρίποδο μπαστούνι ένα σκυλάκι. Η συγκεκριμένη περπατάει, όπως μπορείτε και εσείς να δείτε, κρατώντας το μπαστούνι και πηγαίνει προς το μέρος του αδέσποτου σκύλου που κάθεται ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο χωρίς να ενοχλεί. Και όταν τον πλησιάζει, του πετάει το μπαστούνι και τον χτυπάει. Ο σκυλάκος πανικόβλητος φεύγει κλαίγοντας.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής η κυρία είναι εχθρική με τα αδέσποτα και έχει επιθετική συμπεριφορά χωρίς να έχει συμβεί κάτι. Της είχαν μάλιστα γίνει και συστάσεις στο παρελθόν χωρίς να αλλάξει κάτι.

Λυπούμαστε πολύ για το περιστατικό. Η βαρβαρότητα όμως σε βάρος των αδύναμων πλασμάτων πρέπει να τιμωρείται χωρίς καμία εξαίρεση.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Μαρία 11 Αυγούστου, 2022 - 9:56 μμ

Μάλλον κάποιος πρέπει να μαζέψει την ηλικιωμένη που πλέον δεν έχει σώας τας φρένας -κι αν δεν έχει οικείους θα την αναλάβει η πρόνοια -τέλος οι βολτιτσες και όποιον πάρει ο χάρος !Αφου φυσικά πονέσει το χεράκι να πληρώσει ωραιοτατο πρόστιμο ενεργητικής κακοποίησης ζώου

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο