Λαμία: Την παράτησαν γιαγιούλα, τυφλή και άρρωστη στο δρόμο- Λίγο πριν τα Χριστούγεννα βρήκε το παντοτινό της σπίτι

από Μυρτώ Τζώρτζου
Θα μπορούσαμε να την πούμε μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Μια ιστορία που ξεκίνησε με πόνο και κατέληξε στην απόλυτη ευτυχία.
Πριν από λίγες μέρες το Δκεπαζ Λαμίας μας ενημέρωσε για μια σκυλίτσα, τη Ruby, που βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση στο δρόμο ανάμεσα στα αυτοκίνητα να κινδυνεύει. Μια μικρόσωμη σκυλίτσα, εντελώς παραμελημένη. Ήταν γιαγιούλα, με γαλάζια τυφλά ματάκια, με δερματικά. Μπράβο σε αυτούς που δεν την προσπέρασαν, όπως έκαναν οι περισσότεροι, αλλά τη βοήθησαν. Τη μετέφεραν στον κτηνίατρο.
Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και βρέθηκε ότι πάσχει από Ερλιχίωση και Διροφιλαρίωση. Επίσης είχε μάζες στους μαστούς, ψύλλους, ψώρα… Τα πάντα. Σίγουρα την παράτησαν για όλα αυτά. Απίστευτα τραγικό αλλά συνηθισμένο δυστυχώς να πετάγονται ηλικιωμένα ζωάκι με θέματα υγείας στο δρόμο. Ζωάκια που δεν θα τα καταφέρουν έξω και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει καλά αυτός που τα εγκαταλείπει.
Οι εθελοντές το ανέλαβαν. Και ανάφεραν ότι ήταν ένα υπέροχο πλασματάκι, τρυφερό και πολύ φιλικό με τους ανθρώπους. Που αναζητούσε μόνο χάδια. Γκριφονοκανισάκι, 13 περίπου ετών.
Τι θα γινόταν αυτό το ζώο; Πού θα πήγαινε, τυφλό και με τόσα προβλήματα; Έπρεπε να βρει ένα σπίτι να ζήσει με ηρεμία, ασφάλεια και φροντίδα το χρόνο που της είχε απομείνει. Και τώρα έρχονται τα δύσκολα για τους εθελοντές. Ποιος υιοθετεί ένα τέτοιο ζώο; Ελάχιστοι. Θέλει μεγάλη τύχη να βρεθεί κάποιος που θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα τέτοιο ζωάκι.
 Όμως γίνονται και θαύματα λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Και η Ruby στάθηκε πολύ τυχερή καθώς μια φιλόζωη κυρία, γνωστή για τη μεγάλη της αγάπη στα ζώα, θέλησε να της δώσει αυτή τη δεύτερη ευκαιρία.  Η Meni Nikolakopoulou αποφάσισε να τη βάλει στη ζωή της. Ένα ακόμα ζωάκι πονεμένο έβαζε στη ζωή της.
Η χαρά μας δεν περιγράφεται. Η όμορφη Ruby ταξίδεψε από τη Λαμία στην Αθήνα αυτές τις μέρες και έφτασε στο σπίτι της, όπου αμέσως την πήρε αγκαλιά η νέα της μαμά. Η οποία θα τη φροντίσει σε όλα τα θέματα υγείας που έχει. Η Ruby είναι πια ευτυχισμένη. Φτάνει να δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν.
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο