Λάρισα: Ανέβηκαν σε ταράτσα, παράτησαν μια σκυλίτσα και έφυγαν- Το ζώο βρίσκεται πλέον σε ασφαλές μέρος

από Μυρτώ Τζώρτζου
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας σκυλίτσας στη Λάρισα, η οποία εγκαταλείφθηκε σε μια ταράτσα πολυκατοικίας. Απίστευτο αλλά αληθινό. Ξέραμε σκυλάκια που ζουν σε ταράτσες αλλά έχουν κηδεμόνες. Συνηθισμένο αυτό, αν και παράνομο. Αλλά ζώα που τα παράτησαν σε ταράτσα και κανείς δεν ξέρει ποιοι το έκαναν, ούτε τους έχουν δει…αυτό είναι πρωτόγνωρο. Όμως, όπως καλά γνωρίζουμε, όταν πρόκειται κάποιοι να κακοποιήσουν ένα ζώο ή να το εγκαταλείψουν, η φαντασία τους στην κυριολεξία οργιάζει.
Το σκυλάκι λοιπόν της φωτογραφίας εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε ταράτσα πολυκατοικίας, στην οδό Δευκαλίωνος 1, στη Λάρισα, χωρίς τροφή και νερό. Οι Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας-Larissa’s Stray Volunteers έκαναν έκκληση μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι για το ζώο αυτό. Αλλά κανείς δεν γνώριζε. Η πολυκατοικία είχε γραφεία και όχι σπίτια. Έτσι δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι είχε συμβεί.
Και η σκυλίτσα έμενε εκεί. Οι εθελοντές Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. (Animal Adoptions Larissa) της έβαλαν φαγητό. Ήταν πολύ τρομαγμένη, δεν τους πλησίαζε εύκολα. Η ταράτσα δε δεν είχε κάγκελα, οπότε δεν γινόταν να την πιάσουν εύκολα.
Ευτυχώς τα πράγματα πήγαν καλά για την ταλαιπωρημένη σκυλίτσα και η περιπέτειά της είχε καλό τέλος με την άμεση παρέμβαση του υπευθύνου περισυλλογής του κυνοκομείου και της φίλης του σωματείου που επί 3 ήμερες την τάιζε.
Το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. αναφέρει:
“Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν, από την ανάδειξη του θέματος (Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας-Larissa’s Stray Volunteers) μέχρι και την επιτυχή έκβασή του. Όταν δημοτικές υπηρεσίες και εθελοντές συνεργάζονται, κάτι θα αλλάξει σίγουρα στη χώρα και εμείς αισιοδοξούμε. Η σκυλίτσα θα εξεταστεί αν έχει microchip και θα γίνουν όλα τα νόμιμα όπως ορίζει ο νόμος (Ν 4830/2021).”

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο