Ουκρανία: Συγκινεί η γάτα που κάθεται μπροστά από βομβαρδισμένο κτίριο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια φωτογραφία κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου και έχει γίνει viral. Στη φωτογραφία αυτή είναι μια γάτα που στέκεται μπροστά από ένα βομβαρδισμένο κτίριο στην Ουκρανία.
Το κτίριο βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους και τα πάντα διαλύθηκαν. Η γατούλα όμως στάθηκε τυχερή. Με βρώμικη γούνα από όλα αυτά που έχουν συμβεί αλλά ζωντανή. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει κάτι ή δεν είναι άρρωστη. Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι είναι ζωντανή. Και πίσω της η απόλυτη καταστροφή. Η εικόνα αυτή είναι πραγματικά πολύ συγκινητική και δείχνει τη φρίκη και το θάνατο που σπέρνει στο διάβα του ο πόλεμος.
Για τη γατούλα γίνεται έκκληση από τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους εθελοντές στην Ουκρανία να βρεθεί κάποιος να την πάρει από εκεί και να τη φροντίσει. Κάτι που σίγουρα έχει πολύ ανάγκη.
Και ο πόλεμος συνεχίζεται κανονικά
Περισσότεροι από 150 άνθρωποι –κυρίως γυναίκες και παιδιά- που είχαν παγιδευτεί για εβδομάδες στο πολιορκημένο εργοστάσιο χάλυβα Αζόφσταλ στη Μαριούπολη έφτασαν με σχετική ασφάλεια στη Ζαπορίζια, πόλη που ελέγχεται από την Ουκρανία.
Οι Ρώσοι, όπως αναφέρει η Καθημερινή, συνέχισαν την επίθεσή τους στο εργοστάσιο και βομβάρδισαν στόχους σε περιοχές της νότια και ανατολικά της χώρας. Το βράδυ της Τρίτης επιχείρησαν πυραυλικά πλήγματα και στο δυτικό τμήμα, κυρίως στο Λβιβ. 
Ο Πούτιν αυτές τις μέρες είχε συνομιλία με τον Μακρόν. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε στο Γάλλο ομόλογό του ότι «οι δυτικές χώρες θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σταματήσουν τα εγκλήματα του ουκρανικού στρατού». Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη η Ρωσία πρέπει να ανταποκριθεί στις διεθνείς υποχρεώσεις της ως μέλος του συμβουλίου ασφαλείας. 
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο