Λάρισα: Σπιτάκι για έναν αδέσποτο σκύλο έφτιαξε το κατάστημα Leroy Merlin

από Μυρτώ Τζώρτζου

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να προβάλλουμε κάποιους χώρους, είτε αυτοί είναι καταστήματα, είτε οτιδήποτε άλλο, οι οποίοι βοηθούν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα. Ειδικά το χειμώνα και το καλοκαίρι, με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές, τον αέρα και τα χιόνια αλλά και με τον καύσωνα, που είναι όλο και πιο έντονος πλέον τους καλοκαιρινούς μήνες στη χώρα μας, η φροντίδα των ζώων είναι επιτακτική ανάγκη.  Ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Δυστυχώς ξέρουμε ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων δεν θέλουν τα αδέσποτα κοντά στο μαγαζί τους. Πόσο μάλιστα να τα έχουν και μέσα. Τα διώχνουν και συχνά είναι επιθετικοί με αυτά. Τα παραδείγματα αμέτρητα και καθημερινά.

Υπάρχουν όμως, για να λέμε την αλήθεια, και αρκετές εξαιρέσεις. Κάποιοι που τα σέβονται και προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο για να τα φροντίσουν μιας και οι δήμοι, οι οποίοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτά, συνεχίζουν να αρνούνται να κάνουν το οτιδήποτε.

Μια τέτοια εξαίρεση, όπως μαθαίνουμε από το Σύλλογο Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος” Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας Ελεύθερος”, φαίνεται ότι είναι και το γνωστό κατάστημα Leroy Merlin στη Λάρισα, οι άνθρωποι του οποίου έφτιαξαν ένα όμορφο και άνετο σπιτάκι για έναν αδέσποτο σκυλάκο.

Ο σκυλάκος ονομάστηκε Leroy, όπως το όνομα του καταστήματος, και βρίσκεται πλέον προστατευμένος στο δικό του χώρο.  Μια υπέροχη κίνηση που θα θέλαμε να την έκαναν περισσότερες επιχειρήσεις, ειδικά τώρα που ξεκίνησε το πολύ κρύο και τα ζώα είναι εκτεθειμένα στις άσχημες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Αθηνά 11 Ιανουαρίου, 2024 - 5:40 μμ

Συγχαρητήρια στο Leroy γιατί είναι η πολιτική του τέτοια. Έχει κάνει σπιτάκια και στην Πειραιώς και στο Περιστέρι.

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο