Εθελοντές έφτιαξαν σπιτάκια και τα πήγαν στην Πάρνηθα για τα αδέσποτα που ζουν εκεί

από Μυρτώ Τζώρτζου

Ο καιρός εδώ και λίγες μέρες έχει χαλάσει και η θερμοκρασία έχει πέσει κατακόρυφα. Σε διάφορα μέρη της Ελλάδας έχει πλέον χιονίσει, μεταξύ αυτών και στην Πάρνηθα.

Στην Πάρνηθα δυστυχώς ζουν αμέτρητα αδέσποτα ζωάκια που κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουν μεγάλο αγώνα για να επιβιώσουν από το χιόνι και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα αδέσποτα της Πάρνηθας είναι εγκαταλείψεις ανεύθυνων ανθρώπων που άφησαν εκεί τα ζώα χωρίς να σκεφτούν τι θα απογίνουν. Ζώα γέρικα, άρρωστα, χτυπημένα και πολλά κουταβάκια.

Στους πρόποδες του βουνού, στη Χασιά, υπάρχει μια γυναίκα εθελόντρια που είναι ο φύλακας-άγγελος αυτών των ζώων. Εδώ και χρόνια ανεβαίνει καθημερινά για να τα φροντίσει. Τους βάζει φαγητό και νερό και προσπαθεί να τα προστατέψει από τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Ακόμα και όταν οι δρόμοι είναι κλειστοί, εκείνη προσπαθεί να βρεθεί εκεί στα ζώα. Να κάνει ό,τι μπορεί. Ό,τι μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος με τόσα πολλά ζωάκια. Κάποια πλησιάζουν, κάποια όμως άλλα είναι φοβικά και είναι εξαφανισμένα μέσα στο βουνό.

Αυτές τις μέρες η εθελόντρια είναι χαρούμενη γιατί δύο άλλοι εθελοντές αποφάσισαν να τη βοηθήσουν στο τεράστιο έργο που κάνει, μόνη της. Πρόκειται για τον Αλέξη Μαντζώρο και τον Βασίλη Παπαδημητρίου, οι οποίοι έφτιαξαν και μετέφεραν στους πρόποδες του βουνού τρία υπέροχα σπιτάκια για να μπορέσουν κάποια ζώα να βρουν εκεί προστασία. Μια υπέροχη πρωτοβουλία που μακάρι να βρει μιμητές.

Η κατάσταση στην Πάρνηθα θα δυσκολέψει αυτούς τους μήνες. Εμείς ευχόμαστε να υπάρξουν και άλλοι άνθρωποι που θα βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν-οι τροφές είναι κάτι βασικότατο- αυτά τα εγκαταλελειμμένα πλάσματα.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Mariakida 15 Ιανουαρίου, 2024 - 11:18 πμ

Μπράβο μακάρι να είχαν όλα τα ζώα σπιτάκια .η γάτες είναι ποιο πολες από τα σκυλάκια

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο