Λέει όχι το Υπουργείο Παιδείας στις επισκέψεις σχολείων σε εκτροφεία γούνας όπως ζητούν οι γουνέμποροι

από Μυρτώ Τζώρτζου

Νέο ΟΧΙ από το Υπουργείο Παιδείας για τις επισκέψεις μαθητών σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και γουνοποιητικές επιχειρήσεις αλλά και για προγράμματα που σχετίζονται με το κυνήγι.

Σε σχετική επιστολή του https://vegaia.gr/  μας προς το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις επισκέψεις μαθητών σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και γουνοποιητικές επιχειρήσεις η οργάνωσή μας έλαβε την παρακάτω απάντηση:

“Α. Σύμφωνα με τη Φ12/56/5440/Δ1/15-1-2016 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ: «…συνιστάται , κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεων η αποφυγή χώρων στους οποίους βρίσκονται ζώα σε αιχμαλωσία, με σκοπό την εμπορική τους εκμετάλλευση, καθώς αυτό δεν συνάδει με τις γενικές αρχές της εκπαίδευσης, στις οποίες μεταξύ άλλων, πολύ σημαντική θέση επέχει η ευαισθητοποίηση για την αναγκαιότητα της προστασίας και του σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος, η υιοθέτηση ανάλογων προτύπων συμπεριφοράς, καθώς και η δημιουργία υπεύθυνων προσωπικοτήτων με κοινωνικές και ανθρωπιστικές αξίες».

Β. Επιπροσθέτως η υπηρεσία μας γίνεται αποδέκτης πολλών αιτημάτων από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς προκειμένου να εγκρίνει προγράμματα και επισκέψεις μαθητών, τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν επισκέψεις σε εκτροφεία γουνοφόρων ζώων ή γουνοποιητικές επιχειρήσεις καθώς και προγράμματα που σχετίζονται με την αειφορική θήρα. Σε όλα αυτά τα αιτήματα η απάντηση της υπηρεσίας μας είναι πάντα αρνητική, καθώς οι εν λόγω θεματικές δεν συμπεριλαμβάνονται στη σχολική εκπαίδευση. »

Πηγή: https://vegaia.gr/

Οι γουναράδες της Καστοριάς ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας να οργανώσει επισκέψεις σχολείων στο χώρο που γδέρνονται τα ζώα

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο