Λιβαδειά: Πήγε τη σκυλίτσα του κτηνίατρο και επειδή ήταν άρρωστη, την εγκατέλειψε έξω στη βροχή

από Μυρτώ Τζώρτζου
 Κείμενο Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com
Ένα από τα πιο θλιβερά και απαγοητευτικά περιστατικά των ημερών είναι αυτό που αναφέρουν οι Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers, οι οποίοι δίνουν ένα μεγάλο αγώνα σε μια περιοχή ιδιαίτερα δύσκολη και εχθρική για τα ζώα.
Τα περιστατικά εγκατάλειψης και κακοποίησης είναι σε καθημερινή βάση και οι άνθρωποι αυτοί στην κυριολεξία τρέχουν και δεν φτάνουν για να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούν. Με πολλούς εχθρικούς ανθρώπους εκεί που, όχι μόνο δεν τους βοηθούν αλλά κάνουν δύσκολη και τη δουλειά τους και τους φέρνουν χίλια δύο εμπόδια.
Το περιστατικό που αναφέρουν είναι τόσο στενάχωρο που δεν μπορείς να πιστέψεις ότι συνέβη. Και όμως ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά και δείχνουν την αναλγησία και τη σκληρότητα του ανθρώπου προς τα ζώα. Την έλλειψη ενσυναίσθησης και ανθρωπιάς.
Πρόκειται για μια σκυλίτσα που ήταν μέλος μιας οικογένειας δύο χρόνια. Κάποια στιγμή το ζωάκι εμφανίζει προβλήματα υγείας. Λογικό. Ζωντανός οργανισμός είναι και μπορεί να αρρωστήσει, κάτι που γνωρίζεις όταν το υιοθετείς.
Η σκυλίτσα μεταφέρεται από τον κηδεμόνα σε γιατρό και εκεί διαπιστώνεται ότι είναι όντως άρρωστη. Είναι θετική σε καλαζάρ και έχει σκουλήκι της καρδιάς. Και αντί να την πάρουν αγκαλιά και να της υποσχεθούν ότι θα είναι δίπλα της σε όλο αυτό, κάνουν κάτι απάνθρωπο. Την εγκαταλείπουν κάτω από ένα δέντρο κοντά στην έξοδο του κτηνιατρείου. Με άλλα λόγια την πέταξαν. Την ξεφορτώθηκαν.
Το ζωάκι περιμένει μήπως επιστρέψουν και την πάρουν. Μάταια. Πιάνει βροχή. Είναι άρρωστη. Τα πράγματα δυσκολεύουν για αυτή. Πόσο θα ζήσει; Η απάντηση δεν είναι δύσκολη.
Οι άνθρωποι της φιλοζωικής Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς καλούνται για άλλη μια φορά να αναλάβουν το περιστατικό αυτό και να βρουν λύση. Βρίσκονται συνέχεια λύσεις; Όχι φυσικά. Δεν είναι Θεοί. Απλοί εθελοντές είναι που παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες, όπως είπαμε πιο πάνω.
Την πηγαίνουν και πάλι στον κτηνίατρο. Χώρο όμως δεν έχουν για να πάει το ζώο. Χρήματα δεν έχουν για να πάει κάπου επί πληρωμή. Από πού να έχουν άλλωστε;  Και όπως αναφέρουν και οι ίδιοι ήδη τα ζωάκια που έχουν σε φιλοξενία επί πληρωμή τους λένε να τα πάρουμε γιατί αδυνατούν να μαζέψουν το ποσό… Οπότε μόνο εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε αυτή τη λυπημένη και ταλαιπωρημένη μικρή.. Εμάς έχουν μόνο δίπλα τους. Ακόμα και το πιο μικρό ποσό είναι πολύ σημαντικό για αυτούς.
Δείτε την ανάρτηση των εθελοντών για το θλιβερό αυτό συμβάν και όποιος θέλει ας τους βοηθήσει. Είπαμε, ακόμα και ένα ελάχιστο ποσό να δώσει ο καθένας είναι πολύ σημαντικό για αυτούς: 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο