Λιβαδειά: Θυμάστε τη σκυλίτσα που είχαν μαχαιρώσει σε μια πυλωτή; Βρήκε σπίτι και αυτή και τα κουτάβια της

από Μυρτώ Τζώρτζου
Από τις πιο όμορφες και αισιόδοξες ειδήσεις των ημερών είναι αυτή που μαθαίνουμε από τους Εθελοντές Φιλόζωους Λιβαδειάς Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers και αφορά τη σκυλίτσα που κάποιος είχε μαχαιρώσει επειδή κάθισε σε μια πυλωτή για να γλυτώσει τη βροχή και το κρύο. Αλλά αφορά και τα μωρά της.
Η ιστορία είναι θλιβερή. Αλλά με αίσιο τέλος, καθώς όλη η οικογένεια ζει πλέον ασφαλής σε σπίτια.
Ήταν στα μέσα Ιανουαρίου 2021 όταν σε μια πυλωτή, σε γειτονιά της Λιβαδειάς, βρήκε στέγη μια σκυλίτσα με τα νεογέννητα κουτάβια της. Τέσσερα πλασματάκια που κάποιοι “πολιτισμένοι” κάτοικοι δεν τα ήθελαν εκεί και τα έδιωχναν με βαρβαρότητα. Τα χτυπούσαν, φώναζαν, έκαναν τα πάντα για να μην τους πιάνουν και τους βρωμίζουν το χώρο. Σαν σκουπίδια. Μάλλον χειρότερα από σκουπίδια που είναι γεμάτοι οι δρόμοι και κανείς δεν μιλάει.
Οι εθελοντές με μεγάλο κόπο πήραν τα μωράκια αρχικά και τους βρήκαν φιλοξενίες. Η μανούλα, ψάχνοντας τα μωρά της και έχοντας αρχίσει κρύο και βροχή, πήγε και πάλι στην πυλωτή. Για να βρει καταφύγιο να προστατευτεί.
Κάποια στιγμή ένας κύριος από την πολυκατοικία άκουσε φωνές, κάποια “ουστ κοπρόσκυλο”, και φασαρία. Κατέβηκε κάτω και βρήκε τη σκυλίτσα μέσα στα αίματα, να κλαίει και να φωνάζει από τον πόνο κάνοντας κύκλους από το σοκ. Το ζώο πήγε άμεσα στο κτηνιατρείο καθώς είχε χάσει πολύ αίμα. Κάποιος την είχε μαχαιρώσει. Ο αγώνας για να σωθεί μεγάλος. Ευτυχώς, μετά από προσπάθεια, έγινε καλά. Και ξεκίνησαν να ψάχνουν και για εκείνη σπίτι.
Και να που ήρθε η ώρα να διαβάσουμε τα καλά νέα. Όλη η οικογένεια βρίσκεται πλέον ασφαλής σε σπίτια. Μαμά και παιδάκια υιοθετήθηκαν, έχοντας αφήσει πίσω τους τις άσχημες στιγμές που βίωσαν στα χέρια ανθρώπων. Πώς μπορείς να χτυπάς μια μαμά με τα παιδιά της; Τι άνθρωπος μπορεί να είσαι; Είσαι άραγε άνθρωπος;
Καλή ζωή να έχουν όλες αυτές οι τετράποδες ψυχούλες.
Δείτε τι γράφουν οι εθελοντές στη σελίδα τους στο Facebook, για τους οποίους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Χωρίς αυτούς τα ζώα δεν θα είχαν σωθεί:
“Καταρχάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Ρέα που, αν δεν είχε μετακομίσει πρόσφατα σε αυτή την πολυκατοικία, να τα βοηθήσει και να μας ενημερώσει, σίγουρα κανένα δεν θα ήταν ζωντανό. Επίσης τον Σωτήρη από τον κινηματογράφο Παναθήναια (Μαυρομιχάλη 165, Νεάπολη Αθήνα) που μας φιλοξένησε τις δύο αδερφούλες μέχρι να βρουν οικογένεια!!!
Τώρα θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας την Ειρήνη, την Εβίτα, τη Γιώτα, την Αλεξία και την Αρχοντία που άνοιξαν την καρδιά τους και τα έβαλαν μέσα για πάντα. Ίσως ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο μπροστά στην αγάπη τους για τα ζωάκια μας!!!
Τι να πούμε για αυτές τις υιοθεσίες;; Για την Ειρήνη που μας είπε ότι δεν τη νοιάζει πιο σκυλάκι να πάρει αρκεί να σώσει μία ψυχή. Να πάρει δηλαδή όποιο νομίζουμε ότι δεν θα υιοθετηθεί εύκολα!!!! Πόσο μας συγκίνησε!!
Για την Αλεξία που έκανε το ταξίδι από το Βερολίνο για να την πάρει με ασφάλεια κοντά της!!!!
Για την Εβίτα που, ενώ είχαμε πει να φιλοξενήσει τη μία μικρή, τελικά την υιοθέτησε!!!
Για τη Γιώτα, που ήταν η πρώτη, που μόλις διάβασε την ανάρτησή μας, θέλησε αμέσως να βοηθήσει το ένα.
Και τέλος την Αρχοντία που πήρε την εντελώς φοβική μανούλα και την έκανε το πιο χαρούμενο πλάσμα.
Σας ευχαριστούμε άλλη μια φορά!!
Καλή ζωή να έχετε ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️
Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς – Animal Welfare Volunteers
από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο