Φωτιά στην Αχαΐα: Πυροσβέστες δίνουν νερό και σώζουν ζωάκια από το πύρινο μέτωπο

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι Πυροσβέστες είναι οι ήρωες της διπλανής πόρτας. Κάθε καλοκαίρι παλεύουν με τις φωτιές ρισκάροντας τη ζωή τους. Κάνουν τα πάντα για να σώσουν ανθρώπους, δάση, σπίτια, περιουσίες, ζώα. Οι προσπάθειές τους είναι συχνά υπεράνθρωπες.
Αυτές τις μέρες, εκτός των άλλων, είχαμε και φωτιές στην Αχαΐα. Ο Άκης Μπαρδάκης και ο Γιώργος Καριώτης είναι δύο πυροσβέστες που κλήθηκαν να τις αντιμετωπίσουν με επιτυχία. Η κίνησή τους να βοηθήσουν και αδέσποτα ζώα συγκινεί και κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι εικόνες είναι συγκινητικές και δείχνουν ότι η αγάπη για όλα τα πλάσματα της φύσης είναι κάτι που έχουμε ανάγκη. Κάτι που μας κάνει καλύτερους. Δεν τα προσπέρασαν αλλά τα βοήθησαν δίνοντάς τους νερό για να ξεδιψάσουν, στο χωριό Πτέρη και την Ελεκίστρα.
Ο Άκης Μπαρδάκης αναφέρει στο pelop.gr : “Η φωτογραφία είναι μετά το τελείωμα της φωτιάς στην Πτέρη που ήμασταν στα καμένα και προχωρούσαμε. Είδαμε τη χελώνα, την πήραμε και τη μεταφέραμε στο άκαφτο δάσος. Βγάλαμε και μια φωτογραφία την ώρα που της δίναμε νερό για να δούμε αν θα αντιδράσει. Κρατάμε γενικά υλικό από διασώσεις ζώων πιο πολύ για το αρχείο μας, να έχουμε να τις θυμόμαστε”.
Στη φωτογραφία του φωτογράφου Μενέλαου Μιχαλάτου, βλέπουμε τον Γιώργο Καριώτη να παρέχει βοήθεια σε ένα μικρό σκυλάκι, το οποίο μεταφέρει λίγο αργότερα και εθελοντής που βρέθηκε στις φωτιές στην Ελεκίστρα. Ο πυροσβέστης ανέφερε σχετικά: “Προσωπικά δεν έκανα τίποτα περισσότερο από μια αυτόματη αντίδραση”.
Εμείς δεν έχουμε παρά να πούμε μπράβο σε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα για όλους μας και διδάσκουν πολιτισμό. Κάτι δυστυχώς που χρειαζόμαστε σε αυτή τη χώρα. Ο πλανήτης ανήκει σε όλους. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Μπορούμε όλοι να ζήσουμε αρμονικά και χωρίς προβλήματα. Αν το θελήσουμε βέβαια και αν κάνουμε κάποιες μικρές ή μεγάλες προσπάθειες. Ό,τι μπορεί ο καθένας.
myrto1@hotmail.com

 

Με πληροφορίες και εικόνες από flamis.gr

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο