Λωρίδα της Γάζας: Σκοτώθηκε 19χρονος υπάλληλος του καταφυγίου αδέσποτων που λάτρευε τα ζώα

από Μυρτώ Τζώρτζου

Άσχημα είναι τα πράγματα στη Μέση Ανατολή στη Γάζα καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα της χερσαίας επιχείρησης, παρά τις εκκλήσεις για προστασία των αμάχων.

Ο αριθμός των νεκρών συνέχεια μεγαλώνει. Τουλάχιστον 2.215 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 8.700 τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Ο
αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ ανέρχεται σε 1.300, ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον 3.400 τραυματίες. Υπάρχουν 126 επιβεβαιωμένοι Ισραηλινοί που κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού. Επίσης, σύμφωνα με τη Χαμάς, στους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους 22 όμηροι, που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της 7ης Οκτωβρίου.

Ένας από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν αυτές τις μέρες ήταν και ο 19χρονος φιλόζωος Loay Rami Al Wad, ο οποίος εργαζόταν στο καταφύγιο των Παλαιστινίων Sulala Animal Rescue στη Λωρίδα της Γάζας. Ο νεαρός αγαπούσε πολύ τα ζώα. Έφτανε νωρίς στις βάρδιες του εκεί για να φροντίσει τα αμέτρητα αδέσποτα ζωάκια του καταφυγίου. Δυστυχώς ο Loay είναι ανάμεσα στους νεκρούς των ημερών.

Το καταφύγιο Sulala είναι το μοναδικό καταφύγιο ζώων στη λωρίδα της Γάζας, το οποίο έχει διασωσμένα σκυλάκια, γατάκια και γαϊδουράκια. Ο ιδρυτής του είναι ο Saeed Al Err, ο οποίος προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια να σώσει τα άρρωστα, πεινασμένα, τραυματισμένα και σε ανάγκη αδέσποτα ζώα της περιοχής.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, myrto1@hotmail.com

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο