Εθελοντές στα Μέγαρα πήραν σκυλίτσα που την είχαν σε άθλια κατάσταση- Κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Οι εθελοντές του Αδέσποτου Παλμού Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse στα Μέγαρα δεν προλαβαίνουν αυτόν τον καιρό τα περιστατικά. Και δεν μιλάμε για απλά περιστατικά αλλά περιστατικά που μόνο τις εικόνες να δει κανείς, καταλαβαίνει τη φρίκη που βιώνουν τα ζώα που προσπαθούν να σώσουν. Δυστυχώς όμως αυτές είναι οι εικόνες και δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε. Άλλωστε οι άνθρωποι που κάνουν τις διασώσεις πρέπει να αποδείξουν τις διασώσεις. Για αυτό αναγκάζονται να δείξουν τις φωτογραφίες.
Το τελευταίο λοιπόν περιστατικό που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι του Αδέσποτου Παλμού είναι μιας σκυλίτσας που ζούσε σε ένα χώρο σε άθλια κατάσταση. Στην κατάσταση που βλέπετε στις πιο κάτω φωτογραφίες. Χωρίς η γυναίκα που την είχε να κάνει τίποτα για αυτό. Και το ζώο βασανιζόταν.
Η σκυλίτσα βρέθηκε κοκαλιασμένη και γεμάτη πληγές. Οι εθελοντές πήγαν στην αστυνομία ώστε να μπορέσουν να πάρουν το ζώο για περίθαλψη. Κατά τη μεταφορά της ήθελε να ακουμπάει πάνω στους ανθρώπους που σίγουρα καταλάβαινε ότι ήθελαν να τη σώσουν. Ίσως ένιωθε πρώτη φορά ασφάλεια.
Η εθελόντρια Maria Arkomani μας ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του ζώου που δεν είναι δυστυχώς καλή. Το ένα μάτι δεν μπορεί ακόμα να αφαιρεθεί καθώς οι εξετάσεις της δεν είναι καλές και έχει σχεδόν μηδενικά αιμοπετάλια. Γίνονται τα απαραίτητα για να κρατηθεί στη ζωή και να χειρουργηθεί το ένα μάτι. Και να σωθεί και το άλλος καθώς έχει μερική τύφλωση.
Η Δίρφυ (όπως την ονόμασε η γιατρός) έχει και ερλιχίωση 1/3200 αλλά και καλαζάρ 1/800. Της χορηγούνται φάρμακα για να μπορέσει να τα καταφέρει και να δυναμώσει.
Όσο για την κυρία που την είχε έτσι, της έγινε μήνυση, επιβλήθηκαν τα διοικητικά πρόστιμα και της ασκήθηκε ποινική δίωξη.
Τα περιστατικά, όπως είπαμε στην αρχή, της ομάδας είναι πολλά αυτόν τον καιρό. Οι εθελοντές κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια. Ακόμα και ελάχιστα ευρώ, είναι πολύ σημαντικά για αυτούς.
Αν θέλετε να συμβάλετε στα έξοδα της άτυχης Δίρφυς, στείλτε μήνυμα εδώ: Maria Arkomani ή Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse.
Βοηθάμε τους εθελοντές να σώζουν ζώα.
👁‍🗨Εδώ κατά τη μεταφορά της στον κτηνίατρο
👁‍🗨Στο αυτοκίνητο για τον κτηνίατρο

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο