Μαρούσι: Οι εθελοντές της Alma Libre έβγαλαν γατάκι που ήταν μέρες σε υπόνομο και έκλαιγε

από Μυρτώ Τζώρτζου
Μια ακόμα επιτυχημένη διάσωση κατάφερε η εθελοντική ομάδα διάσωσης Alma Libre – Hellenic Animal Rescue, η οποία, αν και μετράει λίγους μήνες ζωής, έχει κάνει πολλές και δύσκολες διασώσεις ζώων που ήταν σε ανάγκη.
Όπως ενημερώνουν οι εθελοντές η ομάδα έλαβε πολλές κλήσεις πριν από λίγες μέρες για ένα μικρό γατάκι που είχε πέσει σε φρεάτιο υπονόμου δίπλα στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, και συγκεκριμένα στον παράδρομο της Κηφισίας.
Ήταν ένα μικροσκοπικό γκρι γατάκι, το οποίο έκλαιγε συνέχεια, με αποτέλεσμα πολλοί διερχόμενοι να το εντοπίσουν και κάποιοι να απευθυνθούν στην ομάδα για βοήθεια.
Στο σημείο έσπευσε εθελοντής όπου γρήγορα μετακίνησε τη βαριά μεταλλική σχάρα και κατέβασε ειδική αυτόματη παγίδα. Το μικρό πεινούσε και δεν μπόρεσε να αντισταθεί. Έτσι παγιδεύτηκε γρήγορα.
Οι άνθρωποι δε που παρακολουθούσαν τη διάσωση δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς έγινε τόσο γρήγορα και το μικρό γατάκι ήρθε στα χέρια τους.
Το ζώο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο στο Μαρούσι για τις πρώτες βοήθειες. Θα φιλοξενηθεί από την κ. Μανέα Δέσποινα, η οποία είχε και αυτή περάσει από το σημείο και ειδοποίησε την ομάδα. Θα προσπαθήσει μάλιστα να του βρει και μόνιμο σπίτι.
Εθελοντής μας που συμμετείχε στην επιχείρηση: Biliris Nikos 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο