Pet Awards 2022: Ένας θεσμός που προάγει την υγεία των ζώων, την ευζωία τους και το σεβασμό σε αυτά και το περιβάλλον

από Μυρτώ Τζώρτζου

Την Πέμπτη 02 Ιουνίου, στο House 124, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Pet Awards 2022 που διοργανώθηκε από την BOUSSIAS. Για 3η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα επιβραβεύτηκαν και αναδείχθηκαν η αριστεία και η καινοτομία στα υψηλής ποιότητας προϊόντα, τις πρωτοποριακές υπηρεσίες, καθώς και τις καινοτόμες επιχειρήσεις που προσφέρουν ουσιαστική φροντίδα στα κατοικίδια ζώα.

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων που αφορούσαν εταιρείες που διαθέτουν καινοτόμα προϊόντα – υπηρεσίες και δραστηριοποιούνται στον χώρο του pet industry.

Συνολικά διακρίθηκαν 29 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων. Πιο συγκεκριμένα, βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: ALLEVA HELLAS, AMHES PHARMA, Anerada Inn Boutique Hotel, BARFFOOD, BIOVET – SWEDENCARE GREECE, Bubble Van Grooming, CALTICA, COCO-MAT Athens BC,
Dr.Cook, EasyPetBath, EUROCERT S.A., GATOSKILO.GR, Hoolie Foundation Pet Insurance, MARS HELLAS,
MOJESTIK, NanoSanitas, ΝΟΜΑ, Olympic, Panorama Vet Clinic, Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων, Pet
Movers – Ταξίδια Κατοικίδιων, Pet Transport, PURINA®, REAL NATURE’S FOOD, Stallgate, TOP DOG, TÜV
AUSTRIA, Woof Together και ΛΥΔΙΑ.

Επίσης, οι εταιρείες, οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία σε ολόκληρη την ενότητα που συμμετείχαν, αποσπώντας το Platinum Βραβείο, ήταν οι: Pet Mobility Αναπηρικά αμαξίδια ζώων και PURINA®.

Τέλος, η βραδιά κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η PURINA® αναδείχθηκε COMPANY OF THE YEAR και η PURINA® PRO PLAN® αναδείχθηκε BRAND OF THE YEAR.

Η βραδιά είχε ξεκινήσει με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Pet Awards 2022, όπου η Δρ. Νίκη Μαρκογιάννη, Ψυχίατρος – Νευρολόγος Συνιδρύτρια της Ιππόλυσης, παρέλαβε το τιμητικό βραβείο για την προσφορά της στη στήριξη των Ιπποειδών, η Ελένη Γκιγκάκη, Founder and Director του Interspecies Peace, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την αφοσίωσή της στην ευζωία των ζώων και η Έλενα Κυριάκου, στέλεχος σε ιδιωτική εταιρεία, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για τη συμβολή της στον έλεγχο του πληθυσμού των αδέσποτων.

Στη συνέχεια, η Ειρήνη Μολφέση, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Pet Awards 22, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στη βραδιά με το μήνυμά της, στο οποίο και ανέφερε: «Σε μια αχανή αγορά με ατελείωτη προσφορά, η αναζήτηση για υγιεινά και ασφαλή προϊόντα δεν είναι ούτε εύκολη ούτε ανώδυνη, καθώς τα λάθη μας πληρώνουν τα ζώα που μοιράζονται τη ζωή μας. Ειδικά, όσον αφορά τις τροφές, τρομάζει η ποσότητα προϊόντων που κυκλοφορούν και τηρούν τις προδιαγραφές της νομοθεσίας τροφίμων, αλλά κάνουν μεγάλο κακό στην υγεία των ζώων μας. Είναι σαφές ότι το ισχύον πλαίσιο έχει απογοητεύσει και προδώσει τον κόσμο. Σίγουρα έχει προδώσει τα ζώα μας, και όσο δεν αναγνωρίζουμε όλοι το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί, συνεχίζουμε και τα προδίδουμε, οι μεν, υποκύπτοντας στη λογική του κέρδους, οι δε, μη καταβάλλοντας την προσπάθεια που χρειάζεται για να επιμορφωθούμε. Σε αυτό το πλαίσιο, η διάκριση προϊόντων και υπηρεσιών ξεπερνά την έννοια της εμπορικής καταξίωσης και αποκτά μια ηθική διάσταση που απαιτεί όχι μόνο άξιους και δίκαιους κριτές, αλλά και κριτήρια που υποστηρίζουν αυτή τη διάσταση και επανεξετάζονται τακτικά, προκειμένου να εξυπηρετούν την υγεία των ζώων, την ευζωία τους και τον σεβασμό προς αυτά και το περιβάλλον».

Επίσης, η Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, Boussias, στο χαιρετισμό της ανέφερε: «Αυτά τα βραβεία όπως και η εποχή που διανύουμε είναι γεμάτα προκλήσεις. Η βιομηχανία των pet είναι μια από αυτές. Η παγκόσμια αγορά τροφών για κατοικίδια αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ μέχρι το 2023. Οι μεγαλύτερες αγορές εντοπίζονται στη Β. Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν διαθέσιμα αναλυτικά στοιχεία, αλλά έχει υπολογιστεί ότι η δαπάνη των Ελλήνων για τα κατοικίδιά τους φτάνει περίπου τα 200 εκατ. ευρώ, όσον αφορά μόνο την τροφή. Υπολογίζεται ότι την εποχή της πανδημίας οι πωλήσεις των τροφών για τα κατοικίδια ζώα αυξήθηκαν κατά 20% παράλληλα με σημαντική αύξηση ταυτόχρονα των υιοθεσιών των κατοικιδίων».

Χορηγοί επικοινωνίας των Pet Awards 2022 ήταν οι: tetrapodo.gr, petpet.news, thenewhellenictimes.com και
trihes.gr.

Στο site www.petawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.

Άννα Μαρία Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project 

 Σπύρος Ανδριόπουλος, CEO Aboutnet, Digital Marketing Specialist

Κώστας Χανδράς, Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας (ΕΚΕ)

Μιλτιάδης Μπαντινάκης, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας Quality Award

ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Ειρήνη Μολφέση
Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας

Μυρτώ Τζώρτζου, δημοσιογράφος
Υπεύθυνη του site petpet.news

Σίσσυ Αλωνιστιώτου
Δημοσιογράφος, Managing Editor – Journalists About Journalism (jaj.gr).

Σωτήρης Μπάγιας
Κτηνίατρος -Ορθοπεδικός- Χειρουργός, Διευθυντής Κτηνιατρικού Κέντρου Cura Animalis

Μιλτιάδης Μπαντινάκης
Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Ποιότητας Quality Award

Χριστίνα Ψυχογιού
Κτηνίατρος, Μέλος του European Society of Veterinary Ophthalmology και Μέλος του Royal College of Veterinary Surgeons
 
Ερρίκος-Ευστράτιος Τσιπιανίτης
Χειρουργός Κτηνίατρος, Μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς

Ίρις Κουρούκλη-Καλφοπούλου
Ραδιοφωνικος παραγωγός,
Αθήνα 9,84 ‘ Σαν τον Σκύλο με τη Γάτα ‘

Μυρτώ Κουτούλια
Εκπαιδεύτρια σκύλων

Γιώργος Μαντζιάρας
Κτηνίατρος, Πρόεδρος EVSSAR (European Veterinary Society of Small Animal Reproduction)

Κώστας Μαρτίνης
Εκπαιδευτής σκύλων

Ελένη Μίντζη
Master groomer EGA, Διεθνής κριτής κομμωτικής EGA, Πρόεδρος ΕΣΕΚΣ (Ελληνικό Σωματείο Επαγγελματιών Κομμωτών Σκύλων)

Έπη Μίχη-Ζέγγου
DVM,MSC- Συγγραφέας

Κλέα Μοριανού
Δημιουργός της ιστοσελίδας ΤΡΙΧΕΣ – www.trihes.gr

Μαίριλυν Πήτερς
BSc Βιολογία MSc Εφαρμοσμένη Συμπεριφορά και Ευζωία Ζώων, αρθρογράφος και συγγραφέας

Βασίλης Σαράπης
Κτηνίατρος

Κατερίνα Σωτηρίου
Κτηνίατρος, Πτυχιούχος Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Γιάννης Βλάχος
Χειριστής σκύλων σε εκθέσεις μορφολογίας, Εκτροφέας boxer ATROTOS, αρθρογράφος κυνολογικών εντύπων στο εξωτερικό

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο