Μεγάλη ανάγκη για οικονομική βοήθεια στη γατούλα που είχε βρεθεί δαγκωμένη από σκύλο και νοσηλεύεται με βαριά νεφρική ανεπάρκεια

από Μυρτώ Τζώρτζου
Η ιστορία μερικών πλασμάτων είναι ιδιαίτερα λυπητερή. Σε κάνουν να σκέφτεσαι πόσο άδικη είναι η ζωή για κάποιες ψυχές. Ψυχές που έχουν επίσης καταδικαστεί να ζουν στους δρόμους και να προσπαθούν να επιβιώσουν.
Μια τέτοια ιστορία, όπως μας λένε οι ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρώπων-Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρωπων – Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντων, είναι και η ιστορία μιας ηλικιωμένης γατούλας, της Καλής.
Η Καλή βρέθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου να χαροπαλεύει πεσμένη κάτω στο πεζοδρόμιο. Με μια τεράστια πληγή. Να βαριανασαίνει. Να βρίσκεται ένα βήμα πριν το θάνατο. Αιτία; Το γερό δάγκωμα ενός σκύλου. Η γατούλα βρισκόταν σε αυτήν την κατάσταση 5 μέρες. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτή. Την έβλεπαν και την προσπερνούσαν. Ένα ζωάκι σε μεγάλη ανάγκη. Και μια κοινωνία παντελώς αδιάφορη.
Ευτυχώς βρέθηκε κάποιος. Την πήρε αγκαλιά και τη μετέφερε σε κάποιον κοντινό κτηνίατρο. Ατελείωτο πύον. Ατελείωτος πόνος. Μια γατούλα μεγάλη σε ηλικία, τόσο πολύ ταλαιπωρημένη. Παυσίπονα, αντιβιώσεις και μάχη για να ζήσει. Να κλείσει η πληγή από το δάγκωμα του σκύλου.
Και τα βάσανά της δεν τελείωσαν εκεί. Έπρεπε να καθαριστούν τα σάπια δόντια της, να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τα νεφρά της. Νοσηλείες, ειδικές διατροφές, πέρα δώθε στο γιατρό. Ο αγώνας των εθελοντών από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα μεγάλος.
Και εκεί που νομίζεις ότι τα πράγματα ίσως πάνε καλύτερα, έρχεται η πραγματικότητα να σε προσγειώσει. Η γατούλα δυστυχώς νοσηλεύεται και πάλι. Η νεφρική της ανεπάρκεια έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι αιματολογικές της εξετάσεις άσχημες. Με κρεατίνη και κάλιο στα ύψη. Θα τα καταφέρει; Στην εκπνοή του χρόνου η γατούλα Καλή δίνει τη μεγάλη της μάχη.
Οι εθελοντές ΦΙΛΟΙ ΖΩΩΝ & Ανθρώπων-Φιλοζωικό & Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών, που είναι δίπλα της όλον αυτόν τον καιρό και δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή τη λέξη ευθανασία, κάνουν έκκληση για οικονομική βοήθεια. Τα έξοδα είναι πολλά αλλά θέλουν να κάνουν τα πάντα για αυτή.
Η Καλή θέλει λίγη ζωή ακόμα. Θέλει τη ζεστή ανθρώπινη αγκαλιά. Ακόμα και λίγα ευρώ είναι πολύ σημαντικά για αυτή. Ας τη βοηθήσουμε να ζήσει. Έχει περάσει τόσα…
Ο επίσημος και φορολογικά ελεγμένος Τραπεζικός λογαριασμός είναι στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ:
Δικαιούχος : «Φίλοι ζώων & ανθρώπων»
5067-063185-715
Iban: GR50 0172 0670 0050 6706 3185715
Bic: PIRBGRAA
Αιτιολογία: Κ α λ ή

PAYPAL: filoizoon@yahoo.gr

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο