Μέγαρα: Είναι καλύτερα ο σκύλος που άνθρωπος του Δήμου κρατούσε αλυσοδεμένο, κοκαλιασμένο και σε άθλια κατάσταση

από Μυρτώ Τζώρτζου

Για μία ακόμα κακοποίηση ενός αθώου πλάσματος μαθαίνουμε, αυτή τη φορά, από την εθελόντρια Maria Arkomani του Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse στα Μέγαρα. Η κακοποίηση όμως αυτή μας εξοργίζει ακόμα περισσότερο από ό,τι θα μας εξόργιζε οποιαδήποτε άλλη κακοποίηση. Και αυτό γιατί το ζώο που κακοποιήθηκε ανήκε σε άνθρωπο του δήμου, ο οποίος έχει και σημαντική μάλιστα θέση μέσα στο δήμο. Όταν ένας γνωστός και εκλεγμένος άνθρωπος σε μια τοπική κοινωνία φέρεται με έναν τρόπο, πώς περιμένουμε να φερθούν οι υπόλοιποι;

Η Μαρία Αρκομάνη αναφέρει ότι οι εθελοντές ενημερώθηκαν από μια κυρία, κάτοικο της περιοχής των Μεγάρων, για ένα σκυλάκι Cane Corso που ήταν αλυσοδεμένο σε ένα χωράφι και το έτρωγαν στην κυριολεξία οι μύγες και τα σκουλήκια. Η κυρία κάλεσε το 100 και στη συνέχεια έκανε μήνυση στον άντρα που είχε το ζώο.

Δείτε τι είχε γράψει αρχικά η εθελόντρια:

«Αφού μάθαμε τα στοιχεία του συγκεκριμένου, η αστυνομία τον κάλεσε αμέσως και ο εισαγγελέας διέταξε την προσωρινή κατάσχεση του ζώου από την οργάνωσή μας μέχρι να βγει η γνωμάτευση του κτηνίατρου. Πήγαμε το δύστυχο αυτό πλάσμα στο κτηνιατρείο του αγαπημένου μας Βασίλη Κόμπουλη όπου έγιναν οι καθαρισμοί, οι αντιβιώσεις και ένα σύνολο εξετάσεων. Στο κτηνιατρείο κρατήθηκε 2 μέρες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην κλινική Vets4Life και στα χέρια της Irene Mavraki προκειμένου να γίνει θεραπεία στο ζώο καθώς πέρα από την τεράστια αυτή πληγή είχε αδυναμία στα πόδια. Είναι αναιμικό και έχει στο Θεό τιμές συκωτιού κτλ. Αύριο θα πάρουμε και τη δεύτερη γνωμάτευση και θα προσκομιστούν όλα στον εισαγγελέα για να δούμε εάν θα μας δώσει την οριστική κατάσχεση. Στον συγκεκριμένο κύριο κόπηκε μεγάλο διοικητικό πρόστιμο και θα γίνει και δικαστήριο. Ο Γκούφη (έτσι τον ονομάσαμε) είναι ένα 4χρονος περίπου Cane Corso σκύλος και αν δοθεί η οριστική κατάσχεση, θα κάνουμε τα πάντα για να του βρούμε το τέλειο σπίτι!»

Και η τελευταία ενημέρωση από τους εθελοντές είναι η εξής:

«Η διαφορά είναι τεράστια. Έπεσαν στις κανονικές τιμές οι τιμές του συκωτιού και σύντομα θα βγει από την κλινική. Ο Γκούφη μας είχε αδυναμία στα πόδια του και του έλειπαν 10-15 κιλά. Πλέον έχει πάρει και κιλά και έχει βρει την αυτοπεποίθηση που αρμόζει σε ένα πλάσμα σαν και αυτό. Περιμένουμε από τον εισαγγελέα την απόφασή του για οριστική κατάσχεση.

Η τελευταία εξέλιξη που έχουμε να αναφέρουμε είναι η εξής: Έχει γίνει τεστ αντισωμάτων για να ελεγχθεί εάν το σκυλάκι έχει εμβολιαστεί. Σε περίπτωση που δεν έχει αντισώματα τότε γίνεται εκ νέου συμπληρωματική στη μήνυση και ο κηδεμόνας θα τιμωρηθεί για ψευδή στοιχεία στην αστυνομία κτλ κτλ. Οπότε μέσα στις 8 μέρες θα έχουμε και τα αποτελέσματα των αντισωμάτων.

Το όνομα του ιδιοκτήτη εννοείται πως δεν θα το αναφέρουμε καθώς είναι προσωπικό δεδομένο αλλά θα αναφέρουμε το εξής. Πολλοί μας έχουν πάρει τηλέφωνο και μας έχουν πει για τον συγκεκριμένο πως λέει παντού ότι του κατασχέσαμε το ζώο για μια γρατζουνιά που είχε.

Προφανώς ΔΕΝ κατασχέσαμε κανένα ζώο επειδή είχε μια γρατζουνιά όπως θα δείτε στη φωτογραφία. Δεν είμαστε τρελοί και ούτε τα βάζουμε με το κόσμο. Δεύτερον μας κάλεσαν κάποια πρόσωπα λέγοντάς μας να αποσύρουμε τη μήνυση. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αποσύρουμε καμία μήνυση, κυρίως όταν πρόκειται για ανθρώπους όπου η αρμοδιότητά τους είναι συγκεκριμένη. Δεν είναι διαφορετικοί από κανέναν ώστε να απαλλαχθούν από πρόστιμα, μηνύσεις κτλ. Ο νόμος είναι ίδιος για όλους. Η κακοποίηση και η παραμέληση είναι συγκεκριμένα πράγματα. Οι “θέσεις” δεν δικαιολογούν καμία κακοποίηση. Για αυτό θα παρακαλούσαμε εάν σας ξαναπούν πως κατασχέσαμε αυτό το ζώο επειδή είχε μια γρατζουνιά, καλύτερα να δείξετε τις πιο κάτω φωτογραφίες.

Εάν ο εισαγγελέας διατάξει ολική κατάσχεση, ο Γκούφη θα δοθεί για υιοθεσία! Είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας 60 κιλά (τόσο θα τον κάνουμε γιατί τόσο πρέπει να είναι), νεαρός στην ηλικία! Είναι καθαρόαιμο Cane Corso και θα δοθεί ΜΟΝΟ στην οικογένεια που θα τον έχει ισότιμο μέλος.

Αναμένουμε λοιπόν τις εξετάσεις των αντισωμάτων και θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις.»

Η ομάδα κάνει έκκληση όποιος μπορεί να βοηθήσει, έστω με 1 ευρώ, θα ήταν τεράστια βοήθεια για αυτούς ώστε να καλύψουν σιγά σιγά τα έξοδά του. Θα δοθεί λογαριασμός σε προσωπικό μήνυμα.

👉 Maria Arkomani   
👉Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse

 

Σήμερα, μερικές μέρες μετά, με τη φροντίδα και τη αγάπη των εθελοντών

Διαβάστε επίσης

1 σχόλιο

Κασσυ 24 Ιουλίου, 2022 - 1:12 μμ

Ντροπή του κ αίσχος που είναι κ δημόσιο πρόσωπο,κ τον πληρώνουμε κιόλας!Να παραιτηθεί εδώ κ τώρα!Που βάζει κ άτομα να παίρνουν τηλέφωνα, σα δε ντρέπεται, φυσικά κ έπρεπε να λέτε το όνομα του,για κάτι τέτοια ρεμάλια δεν πρέπει να ισχύουν τα προσωπικά δεδομένα. Ακούς εκεί γρατζουνιά, μας περνάει για τυφλούς η ηλιθιους;Μάλλον κρίνει εξ ιδίων

Reply

Αφήστε ένα Σχόλιο