Ένα μωρό δελφίνι που ήταν σε πλήρη αδυναμία διέσωσαν, όπως μα ενημερώνουν μέσω της σελίδας τους στο Facebook, οι εθελοντές του ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΠΑΛΜΟΥ – STRAY PULSE- Φιλοζωικό Σωματείο Μεγάρων Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse.
Μόλις έμαθαν το περιστατικό, βρέθηκαν εκεί, μπήκαν μέσα στη θάλασσα, κάθισαν μαζί του και το κρατούσαν. Μέχρι να το μεταφέρουν σε κάποιο προστατευμένο μέρος για περίθαλψη, έφτασε εκεί ένας γιατρός, ο οποίος συνεργάζεται με τον ΑΡΙΩΝΑ ΑΡΙΩΝ – Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών (arion.org.gr), του έκανε δύο ενέσεις και πήρε αίμα. Ανέφερε ότι το δελφίνι είχε ιό και πιθανόν να μην καταφέρει να επιβιώσει.
Κλήθηκε στη συνέχεια εξειδικευμένος γιατρός για να το δει και αυτός. Οι εθελοντές ήταν εκεί δίπλα του και δεν το εγκατέλειψαν στιγμή.
Λίγες ώρες μετά, κατά τις 5 το απόγευμα, και ενώ οι εθελοντές παρέμεναν εκεί, ήρθε και ο δεύτερος γιατρός από την ομάδα του Αρίωνα. Οι εθελοντές ήταν μάλιστα σε επαφή και με την επικεφαλής γιατρό, την κ. Κομνηνού, καθώς γνώριζαν για το συγκεκριμένο δελφίνι αφού λίγες μέρες πριν βρισκόταν σε άλλο σημείο των Μεγάρων.
Ο γιατρός του παρείχε αντιβίωση, ορό και κορτιζόνη. Μετά από αρκετές ώρες έβγαλαν το όμορφο θηλαστικό από τη θάλασσα και το μετέφεραν στο Αττικό Πάρκο.
Επικοινωνώντας η εθελόντρια Μαρία Αρκομάνη με το γιατρό, εκείνος της ανέφερε ότι το δελφίνι ανήκει στην κατηγορία των Ζωνοδέλφινων.
Οι εξετάσεις του όμως δεν είναι καλές. Σίγουρα έχει βαριά πνευμονία και τα αποτελέσματα για τον ιό που φέρνει και εγκεφαλίτιδα πιθανόν να βγουν θετικά. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες.
Ας στείλουμε όλοι τη θετική μας ενέργεια στο υπέροχο αυτό πλάσμα να τα καταφέρει και να ξανακολυμπήσει ελεύθερο και υγιές στις θάλασσες όπου είναι και το σπίτι του.
Και μη ξεχνάμε και τους εθελοντές που αν δεν ήταν εκεί να το κρατούν με τις ώρες, το δελφινάκι δεν θα είχε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει. Ευχόμαστε από την ψυχή μας να πάνε όλα καλά.
Το ζωνοδέλφινο (επιστ. Stenella coeruleoalba), όπως διαβάζουμε στο⭐ Ταξιδιωτικός Οδηγός Κρήτης⛵⭐ – CretanBeaches.com αποτελεί το πιο κοινό είδος δελφινιού των ελληνικών θαλασσών. Παρατηρείται συνήθως μακριά από τις ακτές στο ανοιχτό Αιγαίο και το Ιόνιο, νότια από την Κρήτη αλλά και κοντά σε αυτές όταν τα νερά είναι πολύ βαθιά. Ζει σε κοπάδια 50-100 ατόμων και συχνά παρατηρείται μαζί με άλλα δελφίνια όπως το Κοινό δελφίνι και το Σταχτοδέλφινο.
Το μήκος του μπορεί να φτάσει τα 2.5μ και το βάρος του κυμαίνεται από 80 έως 120 κιλά. Έχει λεπτό σώμα και μακρύ ρύγχος. Το χρώμα της ράχης του είναι γκριζομπλέ, η κοιλιά του άσπρη, ενώ χαρακτηρίζεται από μια στενή λωρίδα που διατρέχει το σώμα του (εξού και το όνομά του). Η «ζώνη» αυτή ξεκινάει από το μάτι και φτάνει κάτω από το ραχιαίο πτερύγιο.
Είναι ένα πολύ χαριτωμένο ζώο που κολυμπά πολύ γρήγορα με ταχύτητες που και φτάνουν τα 45 με 50 χιλιόμετρα την ώρα. Συχνά παίζει με το κύμα της πλώρης των καραβιών και πηδά ψηλά στον αέρα. Καταδύεται για 5 με 10 λεπτά και φτάνει σε βάθη τουλάχιστον 200 μέτρων για να τραφεί με κεφαλόποδα και ψάρια.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΠολιτική Cookies