Μέγαρα: Κρατούσαν κουταβάκια έτσι, έξω στην παγωνιά- Ήρθε το δικαστήριό τους και ζητάμε να τιμωρηθούν

από Μυρτώ Τζώρτζου
Ήταν Ιανουάριος του 2021 όταν η εθελόντρια Maria Arkomani και ο Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse ενημερώθηκαν για 2 μωρά κουτάβια που βρίσκονταν σε μια παρατημένη οικία στα Μέγαρα. Εκεί ήταν οικογένεια τριών αλλοδαπών που τα είχε σε ένα απίστευτα μικρό κλουβί σε εξωτερικό χώρο χωρίς να μπορούν να κουνηθούν.
Αμέσως τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση και πήγαν στο σημείο. Η εικόνα των κουταβιών μέσα στα κλουβιά ήταν άθλια. Οι αλλοδαποί δεν απαντούσαν στις ερωτήσεις των εθελοντών λέγοντας ότι δεν γνωρίζουν ελληνικά. Και έτσι ήταν αδύνατη η συνεννόηση. Πήραν τα μωράκια και έγινε η σύλληψή τους όπως ορίζει ο νόμος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα σκυλάκια ήταν γεμάτα ψύλλους και στα σκουλήκια.
Ακολούθησε μήνυση, κόπηκαν τα διοικητικά πρόστιμα από το ΑΤ Μεγάρων και οι αλλοδαποί κρατήθηκαν στο τμήμα.
Τα μικρούλια φιλοξενήθηκαν σε πανσιόν στα ζεστά γιατί ζούσαν, δεν ξέρουμε για πόσο, στο κρύο και την παγωνιά έξω. Επρόκειτο για δύο υπέροχα αγοράκια περίπου 2,5 μηνών. Τα μικρά λίγο καιρό αργότερα στάθηκαν τυχερά καθώς υιοθετήθηκαν. 
Όπως μαθαίνουμε αύριο, Παρασκευή 18 Μαρτίου, είναι το δικαστήριο. Δυο πλασματάκια ζητάνε δικαίωση γιατί στην αρχή της ζωής τους έπεσαν στα χέρια ακατάλληλων ανθρώπων που τους φέρθηκαν σκληρά.
Ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. Κανείς δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος, είτε πρόκειται για Έλληνα είτε για αλλοδαπό. Αυτό το τονίζουμε.
ΒΙΝΤΕΟ 👁‍🗨 Πόση χαρά όταν απελευθερώθηκαν

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο