Σκυλίτσα που ζούσε σε υπόγειο παράνομου εκτροφείου βλέπει πρώτη φορά το φως της ημέρας

από Μυρτώ Τζώρτζου

Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα υπάρχουν άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, και αυτοί δεν είναι πολλοί, που θα επισκεφτούν ένα pet shop για να αγοράσουν κάποιο κατοικίδιο. Σκυλάκια και γατάκια κάθονται με τις ώρες στις βιτρίνες μέχρι κάποιος να τα διαλέξει και να τα πάρει σπίτι του.

Αυτές λοιπόν τις ώρες ας σκεφτούμε καλύτερα πριν κάνουμε κάτι τέτοιο. Από τις μια εκατομμύρια αδέσποτα βρίσκονται στους δρόμους και ζουν σε άθλιες συνθήκες προσπαθώντας να επιβιώσουν σε έναν άγριο κόσμο. Τα περισσότερα φυσικά δεν τα καταφέρνουν. Και αυτά που τα καταφέρνουν δεν ζουν πολλά χρόνια. Οι λόγοι είναι γνωστοί.

Από την άλλη έχετε σκεφτεί από πού “προμηθεύονται” τα pet shops τα ζώα τους. Οι περισσότεροι σίγουρα δεν έχετε σκεφτεί. Δυστυχώς τα ζώα αυτά σε μεγάλη πλειοψηφία είναι από τα λεγόμενα puppy mills, τα παράνομα εκτροφεία που βρίσκονται παντού σε όλον τον κόσμο. Αρκεί να γκουγκλάρετε τη λέξη αυτή στο διαδίκτυο και θα καταλάβετε τι συμβαίνει. Θα δείτε τη φρίκη.

Ζώα- παραγωγικές μηχανές που ζουν σε όλη τους τη ζωή σε ένα κλουβί, μόνο και μόνο για να γεννήσουν. Ζώα που δεν είδαν ποτέ το φως της ημέρας, δεν έτρεξαν, δεν έπαιξαν, δεν πήγαν ούτε μια βόλτα, δεν τα χάιδεψε κανείς. Ζώα που αν αρρωστήσουν, θα πεταχτούν κυριολεκτικά στα σκουπίδια, καθώς θα είναι άχρηστα πια για τους εκτροφείς.

Ένα τέτοιο ζώο ήταν και ένα θηλυκό σκυλάκι, ένα toy poodle, που βρέθηκε μαζί με άλλα 130 πριν από ένα χρόνο σε ένα άθλιο, παράνομο εκτροφείο στη Βόρεια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Τα σκυλάκια αυτά, για καλή τους τύχη, εντόπισε η γνωστή φιλοζωική οργάνωση The Humane Society of the United States. Και τα πήρε.

Ο σκυλίτσα αυτή, η οποία γεννούσε συνέχεια, ζούσε σε ένα βρόμικο από τις ακαθαρσίες της κλουβί σε ένα σκοτεινό και υγρό υπόγειο. Ήταν σε άθλια κατάσταση, με πρησμένα στήθη, υποσιτισμένη σε τέτοιο σημείο που φαίνονταν τα κόκαλά της και χωρίς φυσικά να μπορεί να περπατήσει. Όπως και τα άλλα σκυλάκια, δεν είχε δει ποτέ το φως της ημέρας. Η φιλοζωική οργάνωση την πήρε-όπως και τα υπόλοιπα-και τη φρόντισε. Και της βρήκε ένα υπέροχο σπίτι και μια υπέροχη μαμά, την Brenda Tortoreo, με την οποία θα ζήσει ευτυχισμένη και χαρούμενη τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της.

Δυστυχώς η σκυλίτσα αυτή είναι από τα ελάχιστα τυχερά ζώα που καταφέρνουν να φύγουν από τα νύχια των παράνομων εκτροφέων. Αμέτρητα άλλα δεν τα καταφέρνουν. Δεν τα βρίσκει ποτέ κανείς. Και πεθαίνουν μόνα στο άθλιο κλουβί που έζησαν όλη τους τη ζωή.

Για αυτό: Υιοθετήστε, Μην Αγοράζετε. Τους φίλους δεν τους αγοράζουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=swBwrRb4oeg

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε ένα Σχόλιο